0°C

Planning van Theaterkerk Wadway

Vanwege de ambiance en sfeer is de Theaterkerk een ideale locatie voor intieme concerten, muziektheater en cabaret. Kleinschaligheid is het sleutelwoord. De voorstelling is steeds passend bij het kerkje en speelt zich vooral dichtbij het aanwezige publiek af. Onze bezoekers wisten de voorstellingen vóór het Corona tijdperk zeer te waarderen. Er waren doorgaans alleen maar positieve reacties na de zoveelste uitverkochte voorstelling.
Maar….een half lege Theaterkerk is sinds corona eerder regel dan uitzondering. Vooral minder bekende namen en experimentele programma’s zien nog altijd minder publiek komen dan voor corona. Dat konden we ook onlangs, in een paginagroot artikel, in het NHD lezen. Een avondje theater moet gepland worden en dat doen mensen minder sinds corona. We moeten daar weer aan wennen. Maar zonder publiek kan geen cultuur bestaan! Wie hart heeft voor de kunsten zal uit de stoel moeten komen. We hopen dat u zich uitgedaagd voelt en weer eens gezellig aanschuift! Theaterkerk Wadway biedt, behalve ruimte voor muziek, theater en cabaret ook mogelijkheden voor vergaderingen, trouwen en rouwen. Men kan gebruikmaken van het gehele gebouw of een deel ervan.

Zaterdag 26 november De Corte & Consorten (Muziek)
Muziek en verhalen over mijn vader
Jules de Corte (1924 – 1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: een ‘singer-songwriter’ van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘De vogels’. Hij trad veertig jaar op voor radio en televisie, in theaters, in kroegen en gevangenissen.
Zoon Ernst de Corte had een moeizame relatie met zijn vader. ‘Inmiddels bewonder ik zijn werk maar ik heb het mijn vader lang kwalijk genomen dat hij zijn gezin in de steek liet. Ons contact was daarom een tijd minimaal.’ Net toen zijn vader en hij weer in gesprek waren geraakt werd Jules de Corte ziek en overleed hij.
‘Intussen ben ik zijn muziek goed gaan beluisteren en ben ik het ook gaan waarderen’, zegt Ernst de Corte. ‘Speurend door de drieduizend liedjes die Jules schreef, zocht ik naar wat hij nog meer te vertellen had. Zo heb ik hem beter leren kennen. Op veel dingen die ik nog aan hem wilde vragen vond ik het antwoord in zijn teksten. Het is een voorrecht dat ik hem door zijn werk nog een beetje tevoorschijn kan halen.’

Vrijdag 2 december Grof Geschud (Comedy Cabaret)
Broeden
‘Grof Geschud is een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt en van een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen. Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: ‘Broeden’. De relatie hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Zaterdag 3 december Sara Leemans (Muziektheater)
Vanavond bij jou?
‘Vanavond bij jou?’ is een muzikale voorstelling over liefde, keuzes, stilstaan en op avontuur gaan. Met liedjes en verhalen over grote vragen en kleine vriendjes. Over jagen en pindakaas, een vermoeden, een iglo en een vader die zwaait. Over je blijven verwonderen en de kunst van het blozen. Herkenbaar voor iedereen die ooit weleens verliefd is geweest. Sara Leemans is sopraan en singer-songwriter. Ze combineert haar klassieke achtergrond met nieuwe vormen van theater. Dit deed ze onder andere met een muziektheatervoorstelling op Oerol, als soliste in moderne opera’s en als theatermaker bij het talentenprogramma van het Nederlands Kamerkoor.

Zaterdag 10 december Izaline Calister & Thijs Borsten (Muziektheater)
Van de andere kant
Van De Andere Kant is een muzikale theatervoorstelling van Izaline Calister en Thijs Borsten, waarin ze op humoristische wijze het Nederlandse en Antilliaanse publiek naar zichzelf laten kijken door de ogen van de ander. Met Nederlandse en Antilliaanse liedjes wordt over het leven verteld vanuit de verschillende perspectieven. Hoe kijken we naar elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? En hoe waar zijn onze aannames eigenlijk? Izaline en Thijs vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen hun (ei)landen. Componist en pianist Thijs Borsten reisde met Izaline Calister naar Curaçao. Zangeres en componist Izaline Calister heeft een groot publiek op Curaçao, Aruba en Bonaire, en inmiddels ook een alsmaar groeiend publiek in Nederland. Ze is opgegroeid op Curaçao, maar woont in Nederland, waarmee haar muzikale carrière de taalbarrière doorbreekt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl