0°C

Peter van de Wiel Ontvangt Koninklijke Onderscheiding voor Buitengewone Bijdragen aan het Culturele Leven in Schagen

peter schagen thumbnail
Fotocredit: Pierre Mettes

Afgelopen zaterdagavond tijdens de première van het toneelstuk “Alsof we dieven waren” reikte burgemeester Marjan van Kampen – Nouwen een Koninklijk lintje uit aan de heer Peter van de Wiel.

Sinds 1982 is de heer Van de Wiel lid van de toneelvereniging OZOS. Naast speler in de toneelstukken werd hij in 1985 voorzitter en vanaf 2005 tot heden is hij penningmeester. Sinds kort is hij ook regisseur en met succes en waardering van de andere leden van OZOS. Ook is hij vrijwilliger van de Stichting Scagon De Luxe, naast zijn bardienst is hij ook de drijvende kracht in de programmacommissie en de PR.

De heer Van de Wiel wordt omschreven als een zeer goede bestuurder en een uitstekende organisator. Hij organiseerde als regisseur en productieleider 75 keer, meestal op locatie, een voorstelling van ’t Anzoek. Een eenakter van Tsjechov bewerkt en vertaald in het Westfries.

Vanaf 2014 organiseert hij mede de “UITmarkt Schagen” en vanaf 2018 het programma “Kunst verklaard”. Bij Schagens Harmonie is hij actief als presentator en verteller.

Intussen maakt hij ook nog tijd om penningmeester te zijn van het Zijper Museum en was hij 5 jaar vrijwillige chauffeur bij Buurtvereniging “Zijpe-Harenkarspel”. Door al deze taken heeft de heer van de Wiel buitengewoon veel betekend voor het culturele leven in Schagen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl