0°C

Paprika weekend in Enkhuizen.

Maak kennis met paprika bij Interactief Museum Sow to Grow. Paprika of Capsicum annuum zijn eeuwen geleden door de Spanjaarden naar Europa gebracht, waar de vrucht vooral in Zuid Europa zeer gewaardeerd werd. Maar de naam paprika komt dan weer uit Hongarije. Het is één van de meest geteelde kasgroenten in Nederland.

Paprika’s zijn er in verschillende vormen en kleuren. Dat is algemeen bekend, maar heeft u ze allemaal wel eens op een rijtje gezien in een kleurige display? Of de verschillende smaken geproefd? Wat weet u van de paprika en gezondheid? En is paprika een groente of fruit?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar het voorplein van museum Sow to Grow. Daar beleeft u het met een display en een proeverij. Uw eigen kennis kunt u toetsen met een vragenformulier, waardoor u vast wijzer naar huis gaat.

Het paprika evenement is op zaterdag 27 en zondag 28 augustus in het voormalige weeshuis aan de Westerstraat 111 van 12.00 tot 17.00 uur.

Wilt u meer weten over ons voedsel en welbevinden nu en in de toekomst, alsmede de rol die de Nederlandse plantenveredeling hier in speelt, bezoek dan ook het museum Sow to Grow in het voormalige weeshuis. U krijgt er geen spijt van.

Neem vooral uw museumkaart mee, dan is de toegang gratis.

Voor meer informatie over museum Sow to Grow, bezoek onze website www.sowtogrow.nl of onze Facebook pagina.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl