18°C
Clear sky

Orgelconcert van Tjeerd van der Ploeg in Westwoud

Op zondagmiddag 24 april om 15:30 uur geeft organist Tjeerd van der Ploeg een concert op het unieke Ypma-orgel van de Sint Martinuskerk in Westwoud. De organist heeft voor dit orgel een prachtig programma samengesteld met werken van Josef Rheinberger, Karl Hoyer, Camille Saint-Saëns en Hendrik Andriessen. 

Tjeerd van der Ploeg (1958) behaalde in 1985 het einddiploma solospel voor orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Reeds eerder behaalde hij diploma’s koordirectie, kerkmuziek en een aantekening voor improvisatie. Van zijn spel verschenen vele cd-opnames met onder andere werk van Herbert Howells (opgenomen in Schagen en Selby Abbey) en Charles Tournemire (opgenomen in Douai, Cambrai en Parijs).

Hij is leider van de Schola Cantorum Gregorianum te Purmerend te Purmerend en is als docent betrokken bij cursussen van de Commissie voor de Kerkmuziek voor zowel orgel als cantoraat. Tjeerd van der Ploeg publiceerde onder andere artikelen over Engelse, Franse en oud-Spaanse orgelmuziek. Wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem de Zilveren Medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs toegekend. Hij is als organist verbonden aan de St. Christoforuskerk te Schagen . 

Het concert begint om 15:30 uur en duurt ongeveer een uur. De Sint Martinuskerk ligt aan de Dr. Nuijensstraat 78, 1617 KD te Westwoud. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl