17°C
Overcast clouds

Orgelconcert in Hoorn door Evan Bogerd

Op zondagmiddag 8 mei 2022 geeft organist Evan Bogerd een orgelconcert in de Oosterkerk van Hoorn. Als Internationaal concertorganist geniet hij in binnen- en buitenland bekendheid en geeft hij jaarlijks een groot aantal concerten. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke. Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Zijn antenne voor Duitse romantiek leverde veel positieve kritieken op in de pers. Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. 

Programma

Op het programma staat onder meer de Preludium en Fuga in C-Dur, BWV 547 van J.S. Bach, de Fantaisie en Ut majeur van César Franck, Variationen und Fuge über ‘Heil dir im Siegerkranz’ van Max Reger, Introduction und Passacaglia uit Orgelsonate 8 van Joseph Rheinberger Op.132 en een improvisatie door Evan Bogerd. 

Organisatie

Het concert begint om 15:30 uur en duurt ongeveer een uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58, 1621 BX Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen daaraan zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl