0°C

Opening Huttendorp Schagerbrug

Vrijdag 26 mei opende burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen het Huttendorp in Schagerbrug. Tijdens het Pinksterweekend bouwen ongeveer tachtig kinderen hier aan het dorp. Deze bestaat uit meerdere hutten. Gedurende het hele weekend zijn zij druk bezig met timmeren en versieren.

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen werd door de kinderen rondgeleid door het bouwdorp. Zij had haar ketting om en die trok veel bekijks. De burgemeester was op haar beurt weer vol lof over het bouwdorp dat ontstaat. Met hout en spijkers, platen en kleden maken de kinderen er een fantastisch dorp van. Ze leven zich helemaal uit.

Vervolgens benoemde de burgemeester van de gemeente Schagen ook de kinderburgemeester van het bouwdorp, Saar. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het openen en afsluiten van het dorp. Ook doet zij de mededelingen en staat zij de pers te woord.

Het geheel van het bouwdorp verschijnt op het veld naast de IJsclub de Eendracht aan de Grote Sloot in Schagerbrug. Op zaterdagmiddag beoordeelt de jury welke hut het best is gelukt, de bouwers daarvan krijgen een prijs.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl