0°C

Onze Stem: Een lied over zorgen, hoop en ouderliefde – Lanceert op 18 maart

Een ontmoeting tussen muzikanten van verschillende achtergronden resulteert in een krachtig lied over zorgen, hoop en ouderliefde.

In oktober 2023, na een optreden met het Charivari trio, zaten Anouk Dorfmann en haar medemuzikanten in de kleedkamer. Ze spraken over Israël en Gaza en de impact ervan op de wereld om hen heen. Ze voelden de dringende behoefte om iets te creëren dat tegenwicht bood aan het geschreeuw en de roep om een kant te kiezen. Een lied voorbij politiek, iets dat bruggen sloeg in plaats van muren bouwde, met de kinderen in gedachten als de dappere dromers van later.

onze stem - foto

Een nieuw geluid
“ONZE STEM” werd geboren uit de pen van Anouk Dorfmann, theatermaker en zangeres, en tevens een Joodse moeder, na het zien van schokkende beelden uit het conflictgebied en haar persoonlijke ervaringen met antisemitisme. Bart Lelivelt vertaalde deze emoties in muziek. Zo werd het lied geboren. Het is een ode aan ouderschap en aan het blijven zingen te midden van geschreeuw. “Voor ons gaat dit lied over het dagelijkse leven als ouder,” zegt Anouk. “Het herinnert ons eraan dat, ongeacht onze achtergrond, onze stemmen in essentie hetzelfde zijn. Ze dragen dezelfde liefde, dezelfde hoop, dezelfde angsten, maar maken ook dezelfde geintjes.”

Een bijzondere samenwerking
Voor deze bijzondere samenwerking werd Anouk Dorfmann gekoppeld aan Haytham Safia, een Ud-speler uit Noord-Galilea. Samen vonden ze eenheid in de universele taal van muziek en gingen ze de studio in. Met Dries van Elten (audio) en Rein Peeters (video) werd een indrukwekkende opname gemaakt. Het publiek werd opgeroepen om deel te nemen aan het project via sociale media, wat resulteerde in een hartverwarmende clip waarin talloze stemmen samenkomen in een herhalende refreinzin aan het einde van het lied.

Mis deze krachtige boodschap van verbondenheid niet.
Op maandag 18 maart 2024 wordt de clip van “ONZE STEM” gelanceerd op verschillende mediakanalen. We hopen dit geluid via vele kanalen te mogen verspreiden. We zouden het mooi vinden om op deze manier een positieve, troostrijke bijdrage te leveren in deze turbulente tijden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anouk Dorfmann via info@anoukdorfmann.nl of telefonisch op 06 15221638.

Link YouTube:
ONZE STEM (youtube.com)

Meer over de makers:

onze stem - anouk dorfmann

Anouk Dorfmann: Zangeres en tekstschrijfster van ONZE STEM – won de eerste en de publieksprijs tijdens het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie, studeerde aan de koningstheateracademie, zong in twee succesvolle tours van Andermans Veren Live en speelde eigen producties. Momenteel speelt ze een muziektheatervoorstelling over haar Joodse roots met het Charivari trio (die mame) en een theatraal chansonprogramma (Mesdames et Messieurs) met multi-instrumentalist Martijn Bos. www.anoukdorfmann.nl

onze stem - haytham safia

Haytham Safia: Speelt Ud in ONZE STEM Hij studeerde aan de Academie voor Muziek en Dans in Jeruzalem. Hij kwam naar Europa, en zo ook naar Nederland, aangetrokken door de cross-culturele uitdagingen. Dit heeft vele succesvolle muzikale producties opgeleverd. Safia’s ud-spel staat bekend om zijn virtuositeit. Naast zijn carrière als solist, speelt Safia in verschillende gezelschappen, waaronder onder andere het Amsterdams Andalusisch Orkest en World Opera Lab.

Bart Lelivelt: Componist en accordeonist van ONZE STEM- studeerde accordeon aan de Hogeschool
voor de Kunsten in Arnhem. Hij speelt met het Charivari trio, Baraná, de Kijkshock, zangeres Shura Lipovsky, de Amsterdam Klezmer Band, cellist René Berman, nam deel aan producties van verscheidene bekende orkesten en ensembles en was te horen op festivals over de hele wereld.
www.haythamsafia.com

Het Charivari trio: Anneke Frankenberg (viool), Bart Lelivelt (accordeon) en Gerard Schoren (contrabas) in ONZE STEM- Het Charivari trio is 1986 opgericht en speelt een breed repertoire van volksmuziek. Zigeuner- en Latijns-Amerikaanse muziek was hun voorliefde. Ze werkten met verschillende bekende componisten en het trio bracht verschillende CD’s uit. Ook speelden ze in verschillende theaterprodukties. Momenteel speelt het Charivari trio de voorstelling ¡Adentro!. Ook spelen ze samen met Anouk de theatrale klezmervoorstelling “Die Mame”.
www.charivari.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl