14°C
Broken clouds

Onthulling Regenboogbank in Schagen

Basisschoolkinderen van de Aloysiusschool hebben samen met wethouders Sigge van der Veek en Joke Kruit een regenboogbank onthuld. De bank is door deze leerlingen gemozaïekt onder leiding van kunstenaars Rutger-Jan Bredewold en Rob Glas en is geplaatst op het Slotplein in het centrum van Schagen. 

“Onze gemeente maakt zich sterk voor sociale acceptatie en veiligheid LHBTI’s. Wij willen een toegankelijk en inclusief Schagen voor iedereen. Daar staat deze bank symbool voor. Deze bank is een social sofa en is bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen. Het bijzondere van een social sofa is dat hij in een participatief project met mozaïeksteentjes wordt ingelegd. Met andere woorden: samen met elkaar wordt gemaakt. Dit past bij waar deze Regenboogbank symbool voor staat,” aldus wethouder Kruit.

Wethouder van der Veek zegt: “Ik droom van een Schagen waarin iedereen zich welkom voelt en mee kan doen. Waarin we zien dat mensen van elkaar verschillen en deze verschillen vieren. Want iedereen is gelijkwaardig. Een Schagen waarin we niet meer praten over doelgroepen, want er wordt altijd aan iedereen gedacht. Mensen mogen niet alleen meedoen, ze zijn daadwerkelijk de bouwstenen van de samenleving Dit Schagen moeten we samen maken, iedereen heeft hier invloed op en kan eraan bijdragen.”

Roze zaterdag

Ieder jaar wordt Roze Zaterdag in verschillende Nederlandse steden gevierd. LHBTI’s, bijvoorbeeld mensen die homoseksueel zijn maar ook transgender, vieren op deze dag feest. Dit promoot de emancipatie, zichtbaarheid en gelijkheid van LHBTI’s.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl