13°C
Clear sky

Ontdekkingstuin de Garden opent deuren officieel 1 juli

Op zaterdag 1 juli opent de Garden officieel de poorten voor het nieuwe zomerseizoen waarna deze t/m 1 oktober elke zaterdag en zondag tussen 11 en 17 uur geopend zijn. Tuinliefhebbers halen hun hart op in deze ontdekkingstuin naast de historische Koepoort in Enkhuizen.

In de Garden maakt het publiek kennis met de groei en bloei van groenten, bloemen en kruiden. Nog voor ze verpakt in handzame zakjes en pakjes, in de schappen van de supermarkt liggen. Alles is deze lente vers geplant en in juli staat alles in volle bloei.

Leuk en leerzaam
Een trots team van vakkundige vrijwilligers wendt hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé ontdekkingstuin voor liefhebbers van tuinieren. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.  

“In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen. Of je nu liefhebber bent van tuinieren of met je gezin erop uit wilt.”

In de zomer geniet je er van exotische bloemen tot vergeten groenten. Een moestuin met de groenten uit onze maaltijden, een proeftuin met kruiden die we kennen uit potjes en zakjes. En een showtuin met de mooiste bloemen. Doe inspiratie op voor de eigen tuin, zie hoe gewassen groeien, ontdek groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Openingstijden en bereikbaarheid
De Garden bevindt zich recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor. Eenvoudig te bereiken per fiets of auto. Parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op degarden.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl