0°C

Ontdek de Ruimte in Maart: Activiteiten bij Sterrenwacht Saturnus en de Sterrenkijkdagen!

sterrenwachtsaturnus - thumbnail

In dit bericht leest u weer de diverse activiteiten voor de maand maart bij sterrenwacht Saturnus. Deze maand vinden er ook verschillende activiteiten plaats tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Ook sterrenwacht Saturnus is doet mee en zijn er activiteiten voor jong en oud. Hierover volgt nog een apart persbericht.

Vrijdag 1 maart: Lezing over de James Webb Space Telescope
Eerste kerstdag 2021 werd eindelijk de James Webb Space Telescope (JWST) gelanceerd. Het is de grootste en meest geavanceerde ruimtetelescoop ooit en geeft al vanaf “first light” een nieuwe kijk op het universum. In deze lezing verteld Gabby Aitink-Kroes, hoofdingenieur bijSRON, over het ontwerp, de ontwikkeling en de resultaten van JWST met speciale aandacht voor het Mid InfraRood Instrument – MIRI, aan boord van JWST, waarvan een belangrijk stuk in Nederland (o.a. door Gabby) is ontwikkeld.

Vrijdag 8 maart: Lezing – Melkwegfotografie.
Het is niet makkelijk in Nederland door de hoeveelheid lichtvervuiling, maar het kan! Op de donkerste plekken in Nederland kan je relatief goed de Melkweg zien en fotograferen! Tijdens deze lezing legt bekend astrofotgraaf Corné Ouwehand uit hoe je dit het beste kan doen.

Vrijdag 15 t/m zondag 17 maart: Landelijke Sterrenkijkdagen
Sterrenwacht Saturnus Heerhugowaard is tijdens de landelijke sterrenkijkdagen iedere dag van dit weekend geopend. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken, proefjes uitvoeren en knutselen. Kinderen kunnen ook zelfs een raket lanceren! Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby.

Vrijdag 22 maartLezing – SpaceX ruimte Hotel.
De luchthaven van de toekomst. Een opstap naar ruimtetoerisme maar ook een Gateway voor ruimtereizen naar Mars of andere objecten in ons zonnestelsel. 

Vrijdag 29 maart: Lezing – Einstein en het heelal
Einstein heeft halverwege de vorige eeuw een hele grote invloed gehad op de manier waarop wij tegenwoordig naar het heelal kijken.

Zaterdag 2, 9, 23 en 30 maart: jeugdgroep. Aanvang is 19.00 uur.

Meer informatie
Aanvang lezingen: 20.00 uur; zaal open om 19.30 uur.
Toegang lezingen: 3,50 euro (inclusief koffie/thee), u kunt betalen met QR-code.
Adres: Van Veenweg 98, 1701 HH Heerhugowaard (ingang tennispark)
Raadpleeg website en Facebook voor eventuele wijzigingen.
Zie ook: https://www.sterrenwachtsaturnus.nl/activiteiten/maandprogramma

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl