0°C

Noodsteun aan culturele sector in Gemeente Medemblik

Corona heeft haar weerslag gehad op de cultuursector in Medemblik. Ondanks de (landelijke) steunpakketten heeft een aantal culturele instellingen in de gemeente nog steeds te maken met de naweeën van corona. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Medemblik besloten om € 100.000,- in te zetten als noodsteun voor culturele organisaties.

Met dit Cultuur Noodfonds wil de gemeente de culturele infrastructuur binnen haar grenzen ondersteunen en toekomstbestendig maken.

Het Cultuur Noodfonds is bedoeld voor culturele organisaties of verenigingen die door de Coronapandemie in (acute) financiële problemen zijn geraakt. Het gaat om instellingen die niet eerder corona-overheidssteun hebben ontvangen of juist een specifieke reden hebben dat zij, ondanks eerder ontvangen steun, aantoonbaar financiële problemen hebben.

“Culturele instanties zijn een vitaal onderdeel van onze gemeente. Het leert ons veel over onze geschiedenis en cultuur. Het spreekt tot onze verbeelding en creativiteit. Niet alleen voor onze eigen inwoners maar ook voor duizenden toeristen die jaarlijks hun weg vinden naar onze prachtige musea. Dit Cultuur Noodfonds stelt ons in staat om een aantal van deze instellingen te helpen op het moment dat zij het nodig hebben.” aldus Dennis straat, waarnemend burgermeester van Medemblik.

Culturele organisaties en verenigingen die bekend zijn bij de gemeente hebben een inventarisatiemail ontvangen waarin de subsidieregeling is aangekondigd. Tot 1 oktober 2023 kunnen alle culturele organisaties en verenigingen die voldoen aan de criteria een aanvraag doen voor het Cultuur Noodfonds.

Meer weten of direct aanvragen?
Dat kan via de gemeentewebsite: Subsidie Cultuur Noodfonds | Gemeente Medemblik

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl