0°C

Nieuwe Informatiezuilen Enkhuizen gepresenteerd.

In navolging van onze eerdere succesvolle projecten, ‘400 jaar VOC’ (2002) en ‘de Kroniek van Enkhuizen ‘( 2009 ), hebben Klaas Koeman en Frans van Leeuwen een nieuw, aanvullend concept ontwikkeld. In dit project wordt op eenzelfde toegankelijke wijze de volledige ( rijke) geschiedenis van Enkhuizen getoond in de bestaande 19 informatiezuilen.

Het vertelt onder andere over de bloei voorafgaand aan de Gouden Eeuw met zijn ontdekkingsreizigers, kaartenmakers, wetenschappers, zeehelden en kunstenaars. Maar ook het dagelijks leven van de gewone man en vrouw komt aan bod: hoe was het leven in de stad? Waar verdienden zij hun geld mee en wat aten ze? Allemaal vragen waarop we antwoorden willen geven of waarover we vragen willen stellen. Ook de heikele kwesties in onze geschiedenis gaan we uiteraard niet uit de weg. Hoe zat dat met de slavernij of kolonisatie? Had Enkhuizen daar een rol in?

De infozuilen hebben een eigen thema

De 19 vernieuwde infozuilen bevatten elk drie panelen waarvan er twee digitaal geschilderde Artist Impressions zijn  op het thema. Op het derde informatiepaneel zijn, vanwege beperkte ruimte, samenvattingen van de onderwerpen te lezen. Door middel van een QR-code kun je je verder verdiepen in het thema op de website. Op deze themapagina’s worden ook extra artikelen getoond waarvoor op het paneel geen ruimte is. Het is de bedoeling dat de artikelen constant worden geüpdatet wanneer nieuwe historische inzichten en/of feiten zich aandienen. Daarnaast zullen ook extra thema’s op de website behandeld worden waarvoor geen infozuilen in de stad beschikbaar zijn.

De website lezen in je eigen taal… Een innovatieve toeristische meerwaarde!

Een opmerkelijk aspect van onze website, die momenteel nog volop in ontwikkeling is, is dat we speciaal voor onzebuitenlandse gasten de volledige content van de website beschikbaar willen maken in hun eigen taal. In tegenstelling tot de traditionele taalwisseling naar enkele veelvoorkomende talen, zal gebruik worden gemaakt van Artificial Intelligence om de tekst automatisch aan te bieden in de taal van de bezoeker. Bovendien hebben we plannen om in een later stadium ook de monumenten van Enkhuizen in dit systeem op te nemen, wat een waardevolle aanvulling zal zijn op de momenteel beschikbare informatiebordjes die alleen in het Nederlands zijn.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl