0°C

Nieuw: Kerk in Uitvoering

Vanaf januari 2024, zal er elke 2e zondag van de maand (behalve in de zomermaanden) om 14.00 uur een concert te beluisteren zijn in de sfeervolle zaal van de Protestantse kerk, Raadhuisplein 24a in Hoogkarspel. Iedere maand speelt er een andere muzikant / band / combo / koor, etc. met elk een eigen muziekstijl. Dat kan variëren van popmuziek, blues, Nederlandstalig, klassieke muziek, mantra’s, gospel, jazz, tot chansons, R&B, Country, enzovoort.

Kerk zijn is in de huidige tijd meer dan alleen de kerkdienst. Het gaat tijdens de concerten van Kerk in Uitvoering vooral om ontmoeting, verbinding en bezinning. Hoe fijn is het om samen naar mooie muziek te luisteren en na afloop even met elkaar gezellig na te praten. Omdat er iedere maand een ander muziek-thema zal zijn, is het ook elke keer de moeite waard om eens te komen luisteren, te ontdekken en je te laten inspireren.

Het wordt heel laagdrempelig gehouden. De toegang is gratis en er is tijdens de concerten géén preek of gebed, maar wel een stukje diepgang over bijvoorbeeld de betekenis van de muziek. Op de andere zondagen blijven de reguliere kerkdiensten uiteraard behouden. Na afloop van het optreden kun je eventueel een vrijwillige bijdrage geven, zo houden we de concerten betaalbaar en kunnen we er weer iets moois voor doen. De optredens zullen ongeveer een uur duren. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid op het Raadhuisplein.

We bieden ook (jonge) muzikanten uit de regio de gelegenheid om eens op te treden tijdens de zondagconcerten van Kerk in Uitvoering. Daarvoor mag je altijd contact met ons opnemen, dan kijken we samen of het geschikt is voor jou en ons. Dus: speel je gave muziek en wil je eens optreden? Laat het ons weten! Voor vragen of heb je leuke ideeën, neem dan contact met ons op: email: weijers.els@gmail.com

De werkgroep Kerk in Uitvoering bestaat uit ds. Henri Frölich, Wilma van Ophem, Peter Keersemaker en Els Weijers, zelf ook allemaal muziekliefhebbers. Benieuwd wat er allemaal op het programma komt? We houden je op de hoogte via de media of volg ons op Facebook: Kerk in Uitvoering Hoogkarspel.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl