Wanneer mensen naar ‘Wat Aars’ in Onderdijk gaan, komen ze terecht in een prachtige tuin waar ze kunnen midgetgolfen, biljartgolfen, curling spelen (de zomerse variant) en poolballen. Een plek waar je ontspannen kunt, alleen of met z’n tweeën of met een groep in combinatie met een drankje en hapje nuttigen op een gezellige plek.
Jan en Roy Lakeman-Kuiper hebben de plek aangekocht en willen zich heel graag laten zien als gastheren van een gezellige locatie met een lekkere sfeer. Naast een prachtige tuin biedt de onderneming ook een feestzaal. „En”, stelt Roy Lakeman-Kuiper met een glimlach, „het is in Onderdijk altijd mooi weer.”
Laagdrempelig
De heren noemen hun accommodatie laagdrempelig. „Dat is voor ons belangrijk”, stellen ze, „want bij ons moet je gewoon kunnen zijn wie je bent.” Ze noemen ‘Wat Aars’ een fijne plek om te vertoeven en het is netjes en gezellig ingericht. „We willen het familiegevoel uitstralen met daarbij een mooi aanbod van drankjes, zoals speciaal bieren en lekkere wijnen en er is hier van alles te doen.” Ze stellen dat het best bijzonder is dat mensen niet verwachten dat een dergelijke locatie zo dichtbij is.
Familie-uitjes
Door de geboden activiteiten is ‘Wat Aars’ uitermate geschikt voor familie- en vriendenuitjes. Gezellig iets leuks doen samen en tussendoor en achteraf iets drinken en eten. „Maar onze locatie is natuurlijk ook gewoon heel geschikt voor gezinnen, toeristen, maar ook voor mensen die met z’n tweeën zijn,” vertelt Jan Lakeman-Kuiper, „en dat kan ook door middel van interessante arrangementen.” Hij wijst op het ruime terras voor het mooie weer en op de feestzaal, waar plek is voor meer dan 100 gasten.
Cultuur
Ze dragen niet alleen met de naam de West-Friese cultuur uit. Op de banen voor het biljartgolfen kom je allerlei spreuken in het West-Fries tegen. „Dat past wel bij ons”, lacht Jan Lakeman-Kuiper, „de West-Friese cultuur en taal zijn er bij ons met de paplepel ingegoten.” De oudhollandse sfeer maakt het aantrekkelijk om na een dag van activiteiten ’s avonds nog even te blijven om van de barbecue te eten. „Dat is onze specialiteit.” En wanneer je dan aan het eind van de dag weer vertrekt heb je volgens de Jan en Roy ‘een skoftig mooi daggie had’.