0°C

Muzikaal spektakel “WITWASSEN”

web_lava witwassen thumbnail

tgLAVA komt deze zomer terug met deel 3 van het Feuilleton van de Verbinding. Dit keer transformeert de SRV-wagen tot een rijdende Wasserette. Wederom een openbare plek waar iedereen welkom is. Ook met z’n vuile was. Geïnspireerd op de geschiedenis van de Noord-Hollandse Laken- en Bleekindustrie, maakt tgLAVA een doorgedraaide zomervoorstelling (9+)

[WIT]WASSEN is een hilarisch, bruisend, muzikaal theaterspektakel in een riįdende wasserette. Een voorstelling over een schoon geweten en vuile handen. Een ode aan de SOAP vol met onwaarschiįnliįke plotwendingen, affaires, VUILE WAS en heel veel zwart geld. Wat zou įiį doen met 10 MILJOEN?

‘Witwassen’ heeft een dubbele betekenis. We associëren het met schoon en legaal, maar waar geld wordt gemaakt, vinden ook vaak niet al te frisse zaken plaats. tgLAVA duikt in de – misschien niet altijd zo zuivere – geschiedenis van de laken- en bleekindustrie in Noord-Holland. We plaatsen onze voorstelling in de setting van een wasserette en nemen de soap als uitgangspunt voor de vele verhaallijnen die door elkaar lopen. Ook in de soap gaat het immers vaak over schuld en onschuld, over dat wat het daglicht niet kan verdragen. De praktijken uit de laken- en bleekindustrie rondom armoede, immigratie en ‘vies’ werk trekken we naar onze tijd door de link te leggen met de verleiding van criminaliteit. Ben je schuldig of slechts slachtoffer van een corrupt, kapitalistisch systeem, wanneer je ‘erin trapt’ en de verleiding om een beetje meer geld te verdienen niet kan weerstaan? De stapeling aan thema’s komt mooi samen in [WIT]WASSEN. In [WIT]WASSEN laten we zien hoe aantrekkelijk, en soms bittere noodzaak, het is om je ‘schuldig te maken’ aan louche praktijken en de ellende waarin je dan terechtkomt. In deze wereld heeft iedereen vuile handen.

[WIT]WASSEN is de derde in de serie Feuilleton van de Verbinding waarin we samenwerken met het hilarische duo David Meijer en Jantijn Prins, De Hermannen, met wie we eerder ‘VAN
DE MELKBOER’ (2021) en ‘BEZORGD’ (2022) maakten. [WIT]WASSEN is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar en wordt in de zomer van 2024 vijfentwintig keer gespeeld, op 4 verschillende locaties in Haarlem en Noord-Holland.

Speellijst

20 tm 23 juni 20:00u Boven Het Maaiveld, Hoogwoud
26 t/m 30 juni 20:00u Land van Fluwel, Sint Maartensvlotbrug
10 juli t/m 21 juli 20:00u De Koepel, Haarlem
30 & 31aug 20:00u De Oude Keuken, Castricum
5 t/m 14 sept 20:00u De Koepel, Haarlem

Duur: 90 minuten
Tickets: €22,50 / €18,50 (tot 20 jaar) www.tglava.nl

Concept & Spel: Jiske Gunkel, Marije Scheerder, Liesbeth Rood,
David Meijer, Jantijn Prins, (understudy) Robert Hagedoorn
Regie: Birgit van der Jagt
Componist: Timon Koomen
Techniek: Joris Schipper
Decor & rekwisieten: Swaan van Barschot en Liat Azulay Kostuums: Annemarie Klijn
Productie: Monique Everaert

WITWASSEN POSTER

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl