13°C
Clear sky

Museumstoomtram start rijseizoen vanaf 1 april

De stoomtram rijdt weer! Stoomlocomotief 26 van de Limburgsche Tramweg-Maatschappij heeft een eerste testrit gemaakt langs een geheel nieuw perron in Hoorn en over vele honderden meters spoor, die in de afgelopen winter zijn vernieuwd.

De technische proefrit tot het station van Wognum verliep zonder problemen. Daarmee is de Museumstoomtram klaar voor een nieuw rijseizoen. Vanaf zaterdag 1 april kan vrijwel dagelijks met de stoomtram worden gereisd tussen Hoorn en Medemblik en per aansluitende bootdienst tussen Enkhuizen en Medemblik.

Meereizen in april
De stoomtrams rijden tot eind december en de maand april heeft al direct veel te bieden. Het begint al met de Museumweek van 1 tot en met 7 april. De Museumkaart kun je die week delen met een ander, zodat hij of zij bijvoorbeeld gratis kan meereizen met Stoomtram en Boot. Op beide Paasdagen rijden de stoomtrams volgens een uitgebreide dienstregeling en vanaf medio april wordt het weer bijzonder mooi tussen Hoorn en Medemblik. Dan rijden de trams langs de bloeiende bollenvelden.

Voor alle info & tickets: stoomtram.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl