0°C

Museumstoomtram opent interactieve SpoorTuin

Op vrijdag 28 april hebben wethouder Arthur Helling van Hoorn en waarnemend burgemeester Dennis Staats van Medemblik de SpoorTuin officieel in gebruik genomen bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

De SpoorTuin is het eerste onderdeel van een totaal beleving die inmiddels op het tramstation in Hoorn ontwikkeld wordt. Rondom de bestaande en nieuw gebouwde werkplaats ervaren bezoekers van de Museumstoomtram het verhaal over de stoomtram in Nederland. Niet alleen door ermee te reizen, maar ook door te ontdekken.

Meivakantie
Vanaf 29 april tot en met 7 mei is de nieuwe SpoorTuin geopend. Kinderen ontdekken hier de werking van rails, treinen en trams als vervoermiddel. Midden in een ‘super-modelspoorbaan’ kunnen goederen worden vervoerd tussen de stations ‘Hoorn’ en ‘Medemblik’. Op een zodanige manier dat de trams elkaar onderweg veilig passeren, uiteraard!

Bijdragen
De SpoorTuin is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds, de gemeente Hoorn en Stichting Rading Spoor in Hollandsche Rading, die de rails en voertuigen bouwde. In de zomer van 2023 zal het verder uitgebreide museumterrein in Hoorn worden geopend.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl