13°C
Clear sky


Muisstil bij bloemlegging op Veteranendag

Zaterdag 24 september organiseerden gemeente Schagen en het Comité Veteranen Schagen alweer de 16e plaatselijke Veteranendag. Tijdens deze dag konden Veteranen elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Twee bloemstukken werden gelegd bij twee monumenten. De minuut stilte die daarna in acht werd genomen werd ook door geen enkel geluid doorbroken.

In de ochtend legden een delegatie Veteranen en burgemeester Van Kampen samen een krans en een bloemstuk. Dit gebeurde bij het Oorlogsmonument in Warmenhuizen en het monument voor Simon Kruijer in Tuitjenhorn. Vervolgens werd 1 minuut stilte in acht genomen, voor alle Veteranen die tijdens hun missie zijn omgekomen.

Daarna werd het iets feestelijker. In Dorpshuis Ahoj in Tuitjenhorn kwamen 60 Veteranen met hun partners en kinderen bijeen. Om te luisteren naar voordrachten en met elkaar in gesprek te gaan. Er waren informatie-stands van het Veteranen Search Team en het Veteranen Inloophuis.  Bovendien werd een zogenaamde “blauwe hap” geserveerd. De aanwezige Veteranen gaven aan dit samenzijn als zeer waardevol te ervaren. Volgend jaar zal de Veteranendag Schagen voor de 17e maal worden gehouden. De datum en locatie worden op een later moment nog bekend gemaakt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl