14°C
Scattered clouds

Mooi initiatief Zuiderzeemuseum voor Oekraïnse vluchtelingen

Zaterdag 21 mei opende het Zuiderzeemuseum haar deuren voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dit is een geweldig initiatief. Het museum regelde twee bussen die Oekraïense gezinnen met kinderen uit de hele regio naar het museum brachten. Ongeveer 100 vluchtelingen bezochten die dag het museum.

Het Zuiderzeemuseum heeft ook kaartjes gestuurd naar gezinnen die het museum op andere dagen en tijden willen bezoeken. Het museum deed er alles aan om deze dag onvergetelijk te maken, ze trakteerden gasten op koffie en heerlijke appeltaart en organiseerden excursies rond het museum. Dit was een mooie kans voor de Oekraïners om kennis te maken met de cultuur van West-Friesland en iets over de geschiedenis te leren.

Marcel Grit, de museummanager, was erg enthousiast over dit idee en heeft in korte tijd met zijn collega’s deze mooie dag professioneel kunnen organiseren. “Het was een geweldig moment om de dag met mijn landgenoten door te brengen en hun gedachten van de oorlog af te leiden. Het museum is een van de weinigen die in deze moeilijke tijd met een groot hart op dit idee is gekomen. Oekraïners zijn hier erg dankbaar voor. Ze hopen dat ze in de toekomst ook nog meer interessante plekken kunnen bezoeken,” vertelt Katya Udod. “De vriendelijkheid, openheid en gastvrijheid van het Zuiderzeemuseum en zijn medewerkers en vrijwilligers zullen nooit worden vergeten door Oekraïense vluchtelingen.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl