0°C

Miniconcert met Europese Kust-muziek in Zuiderzeemuseum

Zaterdag 11 maart – Het Zuiderzeemuseum organiseert de hele winter miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Op 11 maart van 12.00 tot 13.30 uur nemen vijf muzikanten ons mee op Europese zeereizen, die al eeuwenlang werden ondernomen vanuit de Zuiderzee: naar de Oostzee en naar de Levant. We varen langs de grillige noord- en zuidkusten van Europa en horen muziek en zang uit de landen op onze route.

Varensgast Marja-Liisa toont ons folklore van haar moederland Finland op kantele en zingende zaag. Maar er komen meer bijzondere muziekintrumenten voorbij zoals de Zweedse nyckelharpa, de guitarra Portugese en de Griekse laoúto. Een leerzame en vrolijke vaartocht voor landrotten én zeeschuimers!

Folkgroep Tamarix poogt met oorspronkelijke Europese volksmuziek, ingenieuze instrumentaties en muzikale knipogen de auditieve diepte van ons continent en de kustwateren te herwaarderen.

De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur (met pauze) en zijn gratis toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Lees meer over de winter miniconcerten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl