0°C

Michael Jackson naar Hoorns museum

lego beroemdheden

Minifiguren voor de klas én in expositie

Ze komen allemaal naar het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Michael Jackson, Elvis Presley, Barack Obama en Marco van Basten. Samen met nog veel andere bekende figuren uit de vorige eeuw. Gebouwd van LEGO. Door leraar Daniël Ponsen die dankzij veel artikelen in kranten en een item in het Jeugdjournaal nu ook zelf bekend is. Want zijn leerlingen leren dankzij de minifiguurtjes heel veel over de geschiedenis van de wereld.

Toen museumdirecteur Hans Stuijfbergen las over de lesmethode die Daniël Ponsen uit Voorschoten hanteert, dacht hij direct: “Dit wil ik laten zien op onze tentoonstelling over 90 jaar LEGO. Die miniversies van bekendheden wil iktonen in ons museum. Ik ben ook zeer onder de indruk van zijn website www.geschiedenisinminifiguren.nl waar veel informatie op te vinden is. Waar leerkrachten én leerlingen informatie vinden over de Prehistorie, de Middeleeuwen maar ook de Twintigste Eeuw.”

Tot en met 3 maart 2024 zijn 32 beroemdheden uit de Twintigste Eeuw te zien op de LEGO-expositie in Hoorn. Samen met geluidsfragmenten, een item uit het jeugdjournaal, krantenartikelen, posters en kleurplaten. De minifiguren zijn door de leraar zelf gebouwd en aangepast. Sommige onderdelen zijn bedrukt of voorzien van in het huishouden gevonden onderdeeltjes. Hij maakte o.a. Albert Einstein, Anne Frank, Walt Disney en Ole Kirk Kristiansen, de grondlegger van LEGO. Maar ook Martin Luther King, Neil Armstrong en James Bond zijn te zien in het Museum van de 20e Eeuw.

De expositie 90 jaar LEGO in het Museum van de 20e Eeuw is zo’n groot succes, met inmiddels meer dan 110.000 bezoekers, dat deze is verlengd tot eind 2024. Meer info: www.museumhoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl