13°C
Scattered clouds

Meivakantie in Kasteel Radboud

Kom in de meivakantie gezellig naar Kasteel Radboud. Met allerlei activiteiten is er genoeg te doen voor iedereen. Natuurlijk zijn er weer de gezellige knutselmiddagen, maar je kunt ook met het hele gezin naar de Uilenworkshop. Verder is er een nieuwe tentoonstelling en krijgen we bezoek van de groep Vive les Gueux. Tijdens de meivakantie is Kasteel Radboud van dinsdag tot en met zondag geopend.

‘1572: Het Beleg van Medemblik’

Bij de nieuwe tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’ ga je 450 jaar terug in de tijd, naar de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog. Je kruipt in de huid van de hoofdrolspelers en komt voor dezelfde dilemma’s te staan. Welke keuze maak jij? Deze tentoonstelling sluit aan bij het landelijke themajaar ‘Geboorte van Nederland’. Kinderen met genoeg fantasie leren in de Waecthoorn Gerrie de leeuwdraak kennen. Spelenderwijs legt Gerrie uit wat een belegering eigenlijk is.

Vive les Gueux: de geuzen komen!

De Tachtigjarige Oorlog is de tijd van de geuzen en daar is de Alkmaarse re-enactmentgroep Vive les Gueux in gespecialiseerd. Compleet in stijl zijn ze de komende tijd regelmatig op bezoek in Kasteel Radboud, om geuzenliederen te zingen en verhalen te vertellen.

Uilenworkshop

Woensdag 4 mei geeft onze valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop. In de Ridderzaal ontmoet je deze prachtige roofvogels en leer je alles over hun gewoonten. De Uilenworkshop is altijd erg populair, dus wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.

Knutselen

Verder gaan we in de meivakantie weer knutselen. Dat kan op dinsdag 3 en donderdag 5 mei.

Reserveren en kosten

Graag vooraf online reserveren. Museumbezoek is € 8,50 vanaf 13 jaar, € 5,50 tot en met 12 jaar. Voor kinderen tot en met 4 jaar en Museumkaarthouders is de toegang gratis. Knutselen en Vive les Gueux zijn inbegrepen bij het museumbezoek.

Uilenworkshop: € 7,- per persoon, exclusief museumbezoek. Wil je ook het museum zien, dan kun je daarvoor apart online een tijdslot reserveren. Meer informatie en reserveren via kasteelradboud.nl/activiteiten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl