18°C
Clear sky

Martinus Cantorij blij met nieuwe dirigent Bas Halsema

De Martinus Cantorij Zwaag is enorm blij dat zij een nieuwe dirigent heeft gevonden: Bas Halsema. Nieuwe tenoren zijn zeer welkom om kennis te komen maken.

Bas Halsema (45) gaat met het koor het programma instuderen voor de koorreis naar York, waar we in oktober dit jaar als ‘visiting choir’ in de anglicaanse vieringen in de kathedraal mogen zingen. De reis naar York is eerder vanwege de coronapandemie uitgesteld.

Bas Halsema voelt zich als een vis in het water in de anglicaanse koortraditie. Hij begon als jongenssopraan in de Sint Bavo bij de daaraan verbonden Koorschool in Haarlem, onder leiding van Jan Valkestijn en Fons Ziekman. Daarna bekwaamde hij zich in Engeland verder als counter-tenor bij het Truro Cathedral Choir, waar hij enorme ervaring opdeed op het gebied van de befaamde Engelse koortraditie, met name in de Choral Evensong.

Weer terug in Nederland was hij van 2000 tot 2012 assistent van dirigent Michael Hedley in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam, alwaar hij als dirigent leiding gaf aan de diverse koren bij de Choral Evensongs. In die periode studeerde hij koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Halsema volgt Paul Waerts op, die veertien jaar de toegewijde dirgent van de Martinus Cantorij is geweest.

De Martinus Cantorij telt 25 zangers en zangeressen. De repetities zijn op vrijdag om 20:00 uur in de Dorpskerk aan de Kerkelaan in Zwaag.

Meer informatie 06-83646281.

www.martinuscantorij.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl