14°C
Few clouds

Marker Wadden: het jongste stukje Nederland

Paradijsje

Het jongste stukje Nederland, de Marker Wadden is een groep natuureilanden die nieuw leven

in het Markermeer brengen. De eilanden zijn nog in aanleg, maar het Haveneiland is sinds september 2018 toegankelijk voor het publiek. Ontdek dit nieuwe eldorado voor planten, insecten, vissen en vogels. Een hof van Eden waar je kan genieten van een nieuw strand, frisse wandelpaden en mooie vogelkijkplekken.

Vanaf de haven kun je het eiland verkennen via verschillende wandel- en vlonderpaden. Neem je verrekijker mee en geniet van de talloze vogels vanuit drie bijzondere vogelkijkhutten zonder ze te verstoren. Of geniet lekker van het strand of een duik in het water.

Duinen van Goeree, Kwade Hoek, Goedereede, Goeree-Overflakkee, Zuidhollandse eilanden, Zuid-Holland, Nederland, Europa

Nieuws

De haven van Marker Wadden is weer open. Het onderzoek naar de brand die laatst aan de beheerschuur woedde is voorlopig afgerond. Dat betekent dat u weer kunt aanleggen en een heerlijke wandeling in dit nieuwe natuurgebied kunt maken. Vooraf graag melden bij de havenmeester.

Charters naar Marker Wadden

Er zijn verschillende charterschepen die dagtochten (individueel of met een groep) naar Marker Wadden aanbieden vanuit verschillende havens.

Met eigen boot

U bent van harte welkom met eigen boot in onze haven, er zijn ligboxen en er is een stapelsteiger

Let op! In verband met Corona zijn er een beperkt aantal ligplaatsen beschikbaar. Als de haven te vol is kunt u niet aanmeren en is stapelen niet toegestaan. Check voor uw komst de website van Natuurmonumenten.

Als ondersteuning in het beheer en onderhoud van Marker Wadden vraagt Natuurmonumenten alle bezoekers aan dit natuurgebied een bijdrage om dit unieke gebied te onderhouden.

De haven van Marker Wadden

De haven van Marker Wadden is de plaats waar je met de boot aanmeert. Een natuurlijke haven, geschikt voor aanleg van particuliere boten en charters. De haven beschikt over 26 ligboxen en ongeveer 12 ligplaatsen aan de passantensteiger. In de haven zijn geen voorzieningen zoals water en walstroom. Er een aparte steiger voor charterboten en een loswal voor de veerboot.

Alleen het Haveneiland is toegankelijk voor boten. De andere eilanden zijn in aanleg en niet toegankelijk. Dat is duidelijk gemarkeerd met gele betonning.

Ga voor het vaarschema en tickets van de veerboot, informatie over de charterschepen, het bezoeken van het eiland met een eigen boot of andere informatie naar de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/marker-wadden

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl