12°C
Broken clouds

Lunchconcert in de Oosterkerk

In de Oosterkerk is op woensdag 21 juli 2021 een lunchconcert door organist Cees van der Poel en fluitist Raymond Honing.

Opera

Op het programma staan onder meer fragmenten uit opera’s bewerkt voor orgel en fluit. Zo kunt u luisteren naar de Dans van de zalige geesten uit de opera Orfeo ed Euridice van Willibald Gluck, Nessun Dorma uit de opera Turandot van Giacomo Puccini, en uit de opera Carmen van Bizet zijn door de componist François Borne diverse thema’s samengebracht in zijn Fantaisie brilliante.

Musici

Fluitist Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam, te weten fluit, traverso en kamermuziek, begon hij een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Raymond Honing is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Cees van der Poel, studeerde orgel bij Albert de Klerk en aansluitend orgel, kerkmuziek en piano aan de conservatoria van Amsterdam en Maastricht bij onder meer Hans van Nieuwkoop, Frédéric Meinders en Joop Celis.

Organisatie

Het concert op 21 juli begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. I.v.m. met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. U hoeft zich echter niet meer van tevoren op te geven en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl