12°C
Overcast clouds

Lunchconcert in de Koepelkerk

In de Hoornse Koepelkerk is er op woensdag 11 augustus 2021 een lunchconcert. Dit is het laatste lunchconcert van dit jaar en wordt gegeven door organist Peter van der Weide.

Theoloog-organist

Peter van der Weide studeerde orgel, piano en koordirectie aan het instituut voor kerkmuziek in Utrecht. Na zijn muziekstudie studeerde Peter van der Weide theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen en momenteel is hij pastoor van de Sint Antonius van Padua parochie met de locaties Sneek, Blauwhuis, Heeg en Roodhuis. Veel mensen zullen hem dan ook kennen als één van de voorgangers tijdens de rechtstreeks op zondagochtend uitgezonden eucharistievieringen van de KRO/NCRV.

Programma

Op het programma staan werken van Marco Enrico Bossi, Hendrik Andriessen, Niels W. Gade, De Klerk en Georgi Mushel met wiens Toccata het concert wordt afgesloten.

Organisatie

Het concert op 11 augustus begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. In verband met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moeten de bezoekers 1.5 meter afstand van elkaar houden en zal hun aanwezigheid geregistreerd worden. U hoeft zich echter niet meer van tevoren op te geven en ook het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.orgelconcerten-hoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl