0°C

Levend Erfgoed thema Open Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats in de gemeente Medemblik. Dit jaar staat het evenement in het teken van Levend Erfgoed, waarbij de nadruk ligt op culturele gebruiken, tradities en ambachten die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Met meer dan 40 gratis te bezoeken monumenten biedt Open Monumentendag in de gemeente Medemblik een unieke gelegenheid om het rijke erfgoed te ontdekken.

Wethouder Jeroen Broeders (onder meer van archeologie en erfgoed) geeft het startsein voor een dag vol ontdekkingen: “Laat je verrassen door de prachtige monumenten die Medemblik rijk is!”

Tijdens Open Monumentendag worden er rondleidingen, exposities en demonstraties van ambachtelijke vaardigheden georganiseerd. Bezoekers kunnen onder meer varen met een polderschuit, antiek speelgoed bewonderen en genieten van verhalen, optredens en demonstraties.

Open Monumentendag is een landelijk initiatief dat de aandacht vestigt op het belang van monumenten in Nederland. De gemeente Medemblik nodigt iedereen uit om op zaterdag 9 september de schoonheid en betekenis van ons levend erfgoed te ontdekken.

Voor meer informatie, een handige routekaart en de volledige lijst van deelnemende monumenten kunt u terecht op openmonumentendag.nl of neem contact op met de gemeente Medemblik.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl