4°C
Scattered clouds

Basisschoolleerlingen door naar finale provinciale Nationale Voorleeswedstrijd

Afgelopen zaterdag werd in Bibliotheek Hoorn de spannende regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Van de in totaal veertien voorleeskampioenen werden Lana, Sabine en Kee als winnaar gekozen en gaan door naar de provinciale finale.

In het gebied van Texel tot Purmerend en van Castricum tot Venhuizen werd er de afgelopen weken veel en goed voorgelezen door leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Er zijn diverse lokale voorrondes geweest waarbij uiteindelijk veertien voorleeskampioenen afgelopen zaterdag de strijd met elkaar aangingen in Bibliotheek Hoorn. Zij lieten horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Om de spanning een beetje in bedwang te houden, maakte presentator André Accord een ‘bieb-beat’ met het publiek tijdens de pauze.

Provinciale finale
Lana, Sabine en Kee gaan nu door naar de provinciale finale van Noord-Holland op 5 april in Amsterdam. De winnaar van deze provinciale finale zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei in Utrecht.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl