14°C
Broken clouds

KSM-ensemble levert muzikale bijdrage herdenkingsdag Omringlocatie Overvest

22 Juni was de dag dat er Omring-breed werd stilgestaan bij de afgelopen corona periode. Voor veel bewoners was dit een periode waarin gemis en eenzaamheid de boventoon voerden en voor medewerkers een tijd waarin veel van ze werd gevraagd. Tijdens de herdenkingsdag werd hierbij stilgestaan. Er was ruimte voor woorden, gedichten en muziek.

KSM was uitgenodigd om bij Omring locatie Overvest deze middag muzikaal te omlijsten. Helaas was er geen ruimte voor het gehele orkest dus werd er voor deze gelegenheid een ensemble gevormd bestaande uit 16 muzikanten. Dirigent Henk Ummels heeft de muziek uitgezocht en herschreven. Prachtige stukken zoals onder andere Heaven’s light en Morricone’s Melody werden ten gehore gebracht. Ook werd de taptoe geblazen met aansluitend een minuut stilte. Dat muziek emotie is werd deze middag wederom duidelijk; het raakte een gevoelige snaar bij zowel bewoners als overige aanwezigen.

Maar ook voor de muzikanten zelf was dit een bijzondere dag. Na in december 2019 het laatste concert te hebben gegeven was dit een eerste opstap naar ‘normaal’ muziek maken met elkaar en voor publiek. Het thema van deze middag was: ‘Samen Verder’. Dat geldt ook zeker voor het KSM. Al hebben de muzikanten de afgelopen 15 maanden niet stilgezeten en werd er regelmatig digitaal een muziekstuk ingespeeld en uitgebracht, er gaat niets boven samen muziek maken. Dat hopen wij de komende periode weer volop te mogen doen om spoedig weer een concert te kunnen geven. Er zijn ook plannen om de laatste repetitie, op maandag 5 Juli, buiten te houden om zo het orkest weer zichtbaar te maken in Enkhuizen. Dit gebeurt op het Landje van Top bij de Drommedaris óf voor de Nieuwe Doelen!

Foto: Esther Raven

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl