14°C
Scattered clouds

KSM Enkhuizen pakte in 2021 alle kansen

Ook voor het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen kende het bijna afgelopen jaar 2021 heel wat beperkingen: Door de beperkende maatregelen waren er maandenlang geen gezamenlijke repetities of concerten. Desondanks kende het jaar heel wat muzikale hoogtepunten doordat de Enkhuizer harmonie alle kansen aanpakte die er waren.

Al in het voorjaar begonnen de muzikanten met het individueel instuderen van verschillende muziekstukken. Die werden daarna door iedereen apart opgenomen en uiteindelijk werden beeld en geluid samengevoegd tot één geheel. Verschillende voorbeelden daarvan zijn te bekijken en te beluisteren via YouTube (onder andere Heroes, Forrest Gump en The Road is calling). Dit laatste nummer was een wereldpremière: Het is een nieuw, eigen nummer van ‘The Generations’ en is speciaal voor KSM gearrangeerd, door muzikaal leider Henk Ummels, om door band en harmonie gezamenlijk te worden uitgevoerd.

In de zomer was er een ander project: Het nummer Baba Yetu werd door KSM en Jongerenkoor Reaching Hand opgenomen aan de voet van de Drommedaris. Doordat de opnames ook met drones werden gemaakt, zijn het bijzondere beelden geworden. Deze unieke opname is uiteraard terug te vinden op YouTube.

Eind juni werd het weer mogelijk om gezamenlijk te repeteren. Die mogelijkheid heeft KSM onmiddellijk aangegrepen en na een heel korte vakantiestop gingen in augustus de voorbereidingen van start voor twee concerten in de Westerkerk. Op 20 en 21 november werd ‘Let’s Go!’ uitgevoerd, gezamenlijk met The Generations en natuurlijk  was ook ‘The Road is calling’ weer te beluisteren. Hoewel de maatregelen weer waren aangescherpt, kwamen ongeveer 350 bezoekers naar de beide concerten met in achtneming van alle geldende regels. Zij genoten van een geslaagd concert.

Inmiddels werken de leden van het KSM ook weer aan een nieuwe editie van de Musical Movements-concertreeks. ‘Silverscreen’ zal op 18 en 19 maart 2022 worden uitgevoerd in de Westerkerk. Daarover later meer!

KSM Enkhuizen wenst iedereen goede feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022 met zo weinig mogelijk beperkingen!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl