0°C

Kerstexpositie Schilderskring Bessie 2022 in het teken van kleur, structuur en vormgeving!

De Schilderskring Bessie bestond in 2020 veertig jaar maar vanwege de corona hebben we dit jaar deze mijlpaal gevierd. De leden zitten dit jaar te trappelen om na 2 jaar weer hun gemaakte schilderijen op beide kerstdagen, zondag 25 en maandag 26 december 2022 te mogen exposeren in het prachtige monumentale kerkje “Bessie”, P.J. Jongstraat 85 te Lutjebroek.

De leden van de schilderskring hebben elkaar door de jaren heen gestimuleerd en geholpen in het kiezen en toepassen van kleur, structuur en vormgeving in hun schilderijen. Naast het spelen met kleur worden steeds meer verschillende onderwerpen gekozen. Daarbij is ook de structuur van de gebruikte materialen en de vormgeving van belang. Deze werkwijze heeft tot gevolg dat de onderwerpen middels contrasten in licht en donker en de wijze van gebruik van de verf meer gaan spelen.

Tijdens deze expositie is van alles te zien; abstracte schilderijen met mooie heldere kleuren, idyllisch landschappen en dorps gezichten waar je in weg kan dromen, de blik van een dier of een portret die een emotie oproept, de elegantie van danseressen. De diverse werken zijn gemaakt met acryl, aquarel, olieverf en pastel. Er zijn ook nog torso’s die prachtig zijn beschilderd, men kan ze kopen en de opbrengst is voor een goed doel.

De groep van de Schilderskring Bessie (thans 22 leden) komt al jarenlang wekelijks op de donderdagavonden bij elkaar in het kerkje “Bessie” te Lutjebroek. Daar inspireren ze elkaar zoals je dat ook bij de professionele schilders in het verleden hebt gezien.

Het buitenschilderweekend heeft dit jaar plaatsgevonden in het leuke plaatsje Zevenaar in Gelderland. Hiervan zullen ook een paar werken te zien zijn. Het schilderen in de buitenlucht vereist, mede door het veranderende licht, een geheel aparte opzet en techniek.

Hopelijk bent u nieuwsgierig geworden naar bovengenoemde resultaten. De leden van de Schilderskring Bessie zijn op hun beurt ook zeer nieuwsgierig naar de reacties van de mensen met betrekking tot de gemaakte kunstwerken. Een groot deel van de schilderijen/ torso’s zijn te koop.

De expositie in het kerkje “Bessie” is zoals reeds eerder is gemeld dit jaar op beide kerstdagen. Dus op zondag 25 en maandag 26 december 2022. De openingstijden zijn van11.30 tot 17.00 uur.

Door middel van een loterij kunnen bezoekers in het bezit komen van een van de twee daar tentoongesteld en aangewezen kunstwerken.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl