12°C
Broken clouds

Kerstconcert in de Westerkerk in Enkhuizen op 19 december

Ook al gaat dit jaar Lichtjesavond niet door in Enkhuizen, een dag later is er toch wat moois te beleven. Op zondag 19 december is namelijk het Bovenwerk van het nieuwe orgel in de Westerkerk weer te horen. 

Theo Jellema speelt dan een afwisselend programma waarin hij vooruitblikt naar Kerst. Hij maakte onder meer een keuze uit de kerstlied bewerkingen van de laat 18e eeuwse organist Balbastre die in zijn tijd in Parijs een bijna popster-achtige status genoot. Het waren precies zijn kerstlied bewerkingen waarop die populariteit berustte. Jellema maakt ook een uitstapje naar Zuid-Duitsland. Daar werd orgelmuziek gecomponeerd bij het folkloristische ‘kerstkindje wiegen’, muziek die op het orgel ontroerend zal klinken.
Aanvang van het concert is 15:00 uur. De toegang is gratis maar een bijdrage na afloop voor de verdere bouw van het orgel is altijd welkom!

Hoewel het vast een hartverwarmend concert wordt, zorg wel voor warme kleding, het is ’s winters niet echt warm in de kerk!

Vanwege de Corona maatregelen is een geldige QR-code een vereiste bij binnenkomst.

Over de organist

Theo Jellema (*1955) was in Leeuwarden tot zijn pensionering organist van de Grote of Jacobijnerkerk. Nu vervult hij de functie van Leeuwarder stadsorganist. Hij was als docent verbonden aan de conservatoria van Arnhem, Zwolle en Leeuwarden. Hij gaf concerten en masterclasses in een groot aantal Europese landen en in Korea en maakte veelvuldig deel uit van jury’s van orgelconcoursen. Hij maakte orgelopnamen op CD en in de serie ‘All of Bach’.

Enige jaren geleden verscheen van zijn hand ‘Orgelbouw na 1945 in Friese kerken’. Recent werden zijn ‘Twee Fantasieën voor orgel’ uitgegeven. Theo Jellema is actief als adviseur bij orgelbouw en – restauratie, o.a. bij de Westerkerk in Enkhuizen.

Westerkerkenkhuizen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl