0°C

Kampement terug in tijd met ‘Leven voor Vrijheid’

Op zaterdag 22 juli en zondag 23 juli wordt er in het schapenweiland achter Oorlogsmuseum Medemblik aan de Randweg in Medemblik een heus W.O.II Kampement opgebouwd en worden bezoekers mee terug in de tijd genomen.

Geschikt voor jong en oud is er voor iedereen wat te doen, van meedoen aan de interactieve opdrachten tot gezellig rondkijken en meer ontdekken over de Tweede Wereldoorlog. Een weekend vol met activiteiten en demonstraties waar het thema ‘Leven voor Vrijheid’ centraal staat. De toegang is gratis.

Op het kampement kun je veel beleven en ontdekken, waarbij alle materialen en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog komen. Re-enactors nemen de bezoekers mee terug in de tijd met de levende geschiedenis en geven diverse demonstraties. Bijvoorbeeld over de werking van de stormboten en over geallieerde wapens met live blank-fire schoten. Op het W.O.II Kampement kun je meedoen met allerlei activiteiten, zoals peddelen in originele stormboten, een snelle tijd neerzetten op de stormbaan, lopen over de enigste nog werkende pontonbrug uit de Tweede Wereldoorlog en wordt je bij de ‘W.O.II Educatietruck’ meegenomen in persoonlijke verhalen van soldaten en burgers.

Bezoekers kunnen bij de W.O.II Foodtruck een broodje hamburger/worst kopen, welke worden bereid op originele veldkeukens van het geallieerde leger.

Stap daarna in de “peddel-dienst” en vaar jezelf naar het Oorlogsmuseum. Test daar je kwaliteiten in de Bevrijdingszaal met Oudhollandse spelletjes. Als extra activiteit kun je als bezoeker van het evenement met een mooie korting het museum verder bezoeken en ontdekken.

Sta tijdens het weekend stil bij de gebeurtenissen uit de W.O.II, ontdek waarom dit zo belangrijk is geweest voor onze vrijheid vandaag de dag en ga in gesprek met elkaar over hoe eenieder in de samenleving van nu zijn/haar steentje bij kan dragen om de kostbare vrijheid te behouden.

Een nieuw evenement in Medemblik die je niet mag missen!

Toegang is gratis.

Locatie: Schapenweiland achter het Oorlogsmuseum
Wanneer: Zaterdag 22 en zondag 23 juli
Openingstijden: Beide dagen van 10:00-17:00
Parkeren kan op de volgende locaties:

  • Skeelerbaan Medemblik
  • Nijverheidsweg (Industrieterrein)

Website: pontoongroup4045.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl