28°C
Scattered clouds

Jongeren organiseren zelf zomeractiviteiten

Gemeente Schagen roept jongeren op zelf mee te denken en doen om er een leuke zomer van te maken! Jongeren tussen de 12 en 21 jaar mogen van zich laten horen. Tot en met 13 juni mogen zij namelijk zelf leuke zomeractiviteiten doorgeven en helpen met het organiseren ervan. Binnen reële mogelijkheden kijkt de gemeente wat er dan kan.

“Mooi dat onze jongeren weer wat meer bij elkaar mogen zijn. Daarom willen we ze graag helpen er een leuke zomer van te maken”, zegt wethouder Kruit. “Na een lange tijd van beperkingen en onduidelijkheid, is het nu weer tijd om samen te gaan genieten! Wij stimuleren iedereen dus ook om te laten horen wat ze willen doen om weer op een leuke manier ongedwongen met elkaar in contact te komen. Uiteraard moet het wel mogelijk zijn. Het gaat om haalbaarheid en populariteit. Dus checken we bij de suggesties op haalbaarheid en populariteit.”

Zomeractiviteiten

In de zomervakantie wil de gemeente Schagen verschillende activiteiten gaan organiseren. Jongeren kunnen zelf een leuke activiteit bedenken om deze zomer binnen de gemeente Schagen uit te voeren. Dit kan iets sportiefs of creatiefs zijn, maar ook iets wat nog niet eerder is gedaan en ze graag zouden willen doen. Ze mogen dit individueel bedenken, maar ook samen met hun klas of vriendengroep. Het is wel de bedoeling dat anderen ook aan de activiteit mee kunnen doen. En dat het haalbaar is en voldoende populariteit scoort. De gemeente ondersteunt bij de organisatie van de activiteit en zorgt indien mogelijk voor de betaling of een bijdrage.

Ideeën doorgeven

De gemeente verzamelt alle ideeën via het participatieplatform samen.schagen.nl. Na een korte registratie kan iedereen daar een idee doorgeven. Het indienen van de zomeractiviteiten kan tot en met 13 juni. Daarna beoordeelt de gemeente alle activiteiten op haalbaarheid en populariteit. Zo is er voor iedereen wat leuks.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl