0°C

Inspirerende Avond voor en door Vrouwen: Suzanna Jansen in Gesprek over ‘De Omwenteling of de Eeuw van de Vrouw

vrouwendag 7 maart thumbnail

Auteur Suzanna Jansen in gesprek over ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’.

Op donderdag 7 maart organiseert Soroptimistclub Hoorn e.o. in samenwerking met Raadkrachtige Vrouwen Hoorn een avond in de Oosterkerk met als thema Inspirerende vrouwen ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Speciale gast die avond is Suzanna Jansen, auteur van Het Pauperparadijs. Als vervolg daarop schreef zij het boek ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ waarin zij de afgelopen eeuw schetst vanuit het perspectief van de vrouw.

Suzanna Jansen zal vertellen over haar boek, over de afgelopen eeuw waarin het leven van vrouwen sterker dan ooit veranderde. En waarin veel vrouwen een inspiratiebron zijn geweest voor anderen, in de omwenteling naar emancipatie. De auteur zal hierover op inspirerende wijze vertellen, en uiteraard is er ruimte voor discussie. Na afloop is er een signeersessie.

Daarnaast gaan Raadkrachtige Vrouwen Hoorn, een groep vrouwen uit de Hoornse politiek, in gesprek over drijfveren en inspiratie.

Het programma start om 20.00 uur in de Oosterkerk, Grote Oost 58-60 in Hoorn. Inloop vanaf 19.30. Entree is gratis.

Over Suzanna Jansen
Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. Als journalist schreef ze voor De Morgen, NRC Handelsblad, Trouw, HP/De Tijd en Opzij, en werkte ze voor zowel
de VPRO als de VRT. In 2008 verscheen Het pauperparadijs. Het boek groeide uit tot een bestseller en werd in verschillende talen vertaald. Als dramaturg werkte ze mee aan theaterspektakel Het Pauperparadijs, dat lovend werd ontvangen. Van haar hand verschenen later de titels Wael, De hemel is goud en De omwenteling of de eeuw van de vrouw.

Over Soroptimisten
Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zetten Soroptimisten hun kennis en vaardigheden in om lokaal en wereldwijd de rechten en de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Ze vormen een netwerk van bijna 72.000 vrouwen in 121 landen op alle continenten. In Nederland zijn ruim 100 lokale clubs actief. De Soroptimisten hebben als NGO een stem in diverse organen van de VN en de Raad van Europa.

Over Raadkrachtige Vrouwen Hoorn
Raadkrachtige Vrouwen Hoorn wordt gevormd door vrouwen uit de Hoornse politiek, die de krachten hebben gebundeld om in contact te komen met vrouwen die in de gemeente wonen. Om daarmee meer aandacht te kunnen geven aan thema’s die bij vrouwen spelen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl