0°C

Hulp nodig voor samenstellen erfgoedagenda Schagen

Gemeente Schagen stelt een ‘erfgoedagenda’ op. De gemeente doet dit omdat zij wil vastleggen welk cultureel erfgoed de gemeente rijk is en wat zij met dit erfgoed wil doen. Het gaat om de stad Schagen en de dorpen, bijvoorbeeld over tradities en de manier van leven, monumenten, het landschap, archeologie en historische waterwegen. Welke sporen uit het verleden zijn belangrijk en vertellen het verhaal van gemeente Schagen? En wat moet er gekoesterd en behouden – of misschien wel versterkt – worden voor de toekomst?

In de erfgoedagenda wordt vastgelegd welk erfgoed de gemeente rijk is en hoe we met ons erfgoed omgaan. Er wordt gekeken hoe we zaken kunnen verbeteren en er worden daaraan concrete acties verbonden die de gemeente de komende jaren wil gaan uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is het in goede staat houden van onze religieuze gebouwen. 

Hulp nodig 
Adviesorganisatie MOOI Noord-Holland is door de gemeente gevraagd om de erfgoedagenda op te stellen. En daar is uw hulp bij nodig! Daarom wordt aan inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, medewerkers van de gemeente en gemeenteraadsleden gevraagd om bij te dragen aan de totstandkoming van deze agenda. Wethouder Kruijer zegt: “Deel met ons het erfgoed dat wij moeten behouden. Dit is belangrijk voor onze toekomst”.

Oproep inwoners
Kunt u ons laten weten: 1) Welk erfgoed u voor de toekomst wilt bewaren in de gemeente Schagen? 2) En waarom?
Het kan een stolpboerderij zijn, een archeologische vindplaats, een collectie schilderijen, West-Friese folklore of het slotenpatroon in de polder. Of misschien wel uw favoriete plek.

Online Samenschagen of per brief
U kunt op twee manieren reageren. Ga naar samen.schagen.nl om online uw reactie in te vullen. Het is ook mogelijk om een brief te sturen. Deze kunt u sturen naar Gemeente Schagen, Saskia Olivierse, Postbus 8, 1740 AA Schagen. De sluitingsdatum is 4 juni 2023.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl