5°C
Scattered clouds

Het Schager Compliment voor Oxana Mospan

Zaterdagmiddag 15 april is het Schager Compliment uitgereikt tijdens het benefietconcert ‘Muziek voor Oekraïne’ aan Oxana Mospan. Burgemeester Marjan van Kampen heeft deze aan haar uitgereikt.

Oxana Mospan heeft zich vanaf het moment dat Rusland Oekraïne binnenviel, geld en goederen ingezameld voor haar landgenoten. Daarnaast heeft zij zich actief ingezet binnen de gemeente Schagen om te helpen bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.

In de eerste weken heeft Oxana, op verzoek van de gemeente, als tolk opgetreden. Om de nieuwe tijdelijke bewoners onder meer uitleg te geven over bijvoorbeeld het Nederlands zorgstelsel. Ook heeft zij de vele vragen beantwoord die Oekraïners stelden via de whatsapp groep. Ter gelegenheid van de ingebruikname van de eerste vijftien woningen, heeft Oxana Oekraïense liedjes gezongen voor omwonenden en de nieuwe Oekraïense bewoners op de locatie de Ark om hen een warm welkom te bieden.

Mevrouw Oxana Mospan is voorgedragen voor het Compliment van Schagen voor haar onvoorwaardelijke zorg en inzet bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Foto: Facebook

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl