19°C
Scattered clouds

Hakhoff, Liebaut en Heerink in de Hoornse Oosterkerk

Jazztrompettist Wouter Hakhoff, slagwerker Glenn Liebaut en stadsorganist Mark Heerink geven op donderdagavond 7 juli in de Oosterkerk een zomeravondconcert.

Origineel programma

De drie musici hebben een bijzonder programma samengesteld met onder meer improvisatie, een tango van Piazzolla, een Battaglia (strijdmuziek) uit de zeventiende eeuw, het spectaculaire Frigariana van Eugène Bozza voor orgel en trompet en een bewerking van de Bolero van Ravel. En mocht u willen weten hoe de Temazcal voor Maracas en audio (zweethut voor sambaballen en geluidsband) van de Mexicaanse componist Javier Alvarez klinkt? Kom dan vooral op 7 juli naar de Oosterkerk.

De musici

Wouter Hakhoff studeerde Trompet en Directie op het Conservatorium van Amsterdam. Als trompettist toerde hij 30 jaar lang langs vele jazz- en pop-podia in binnen- en buitenland. Glenn Liebaut rondde zijn Masterstudie in 2011 af aan de afdeling Slagwerk Klassiek van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2016 is hij slagwerkdocent in Muziekschool Boedijn en mede oprichter van het project “Doe je ritmix!”.
Mark Heerink is sinds 1992 organist van de Hoornse Koepelkerk en hij werd in 2016 door de gemeente Hoorn aangesteld als stadsorganist.

Organisatie

Het concert dat georganiseerd wordt door Mark Heerink en Stichting Concertfonds Hoornse Orgels, begint op donderdagavond 7 juli om 20:00 uur en duurt ongeveer een uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn. De toegang is gratis zodat dit concert voor iedereen toegankelijk is. Na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels:  www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl