19°C
Overcast clouds

Groepsexpositie Kunstroute Drechterland 2021

Op zaterdag 13 november en zondag 14 november a.s. zal in de Martinuskerk te Schellinkhout een alternatief voor de Kunstroute Drechterland georganiseerd worden in de vorm van een groepsexpositie. Ieder jaar organiseert het bestuur in het derde weekend van juni de Kunstroute Drechterland, waar veel tuinen en ateliers worden opengesteld voor bezoekers. Dat speelt zich af in de dorpen Venhuizen, Hem, Wijdenes, Schellinkhout, Oosterleek, Oosterblokker, Westwoud en Hoogkarspel.

Helaas heeft het bestuur van de Stichting Kunstroute Drechterland al twee keer op rij het besluit moeten nemen om de Kunstroute af te gelasten. Daarom is er dit najaar als alternatief de Kunstroute Drechterland als groepsexpositie samengesteld. Er zijn 24 lokale kunstenaars die op deze groepsexpositie hun beste werken tonen, van schilderijen tot keramiek en van beeldhouwwerken tot mixed media. Alles onder één dak.

De Martinuskerk aan de Dorpsweg 116 te Schellinkhout (1697 KG) is op expositiedagen van 11:00  tot 17:00 uur gratis te bezoeken. Parkeren kan op het strandje aan de Zuiderdijk.

Digitale Kunstroute

Op de site van de organisatie www.kunstroutedrechterland.nl heeft gedurende de afgelopen twee seizoenen een virtuele expositie gedraaid met nog meer werken van de aangemelde kunstenaars. Het publiek heeft hier regelmatig een virtuele tour gemaakt.

Maar – zo vindt het bestuur – live is toch aantrekkelijker. Bezoekers zijn daarom van harte welkom in het weekend van 13 en 14 november a.s. in de Martinuskerk te Schellinkhout.

Kunstroute 2022

Bent u creatief actief en vindt u het spannend om deel te nemen aan de Kunstroute Drechterland, geef u dan vóór 1 april 2022 op via www.kunstroutedrechterland.nl/aanmelden of door middel van een mail aan info@kunstroutedrechterland.nl.

Kunstenaars: Ilona Palásthy, Geesje Veenstra, Larissa Böhm & Maria Kloet.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl