14°C
Clear sky

Goah d’Isere grote favoriet voor WK Titel in Medemblik

De loting van de Medemblikse harddraverij is bekend en het belooft aanstaande maandag een enorm spannende kortebaandraverij te worden op de Nieuwstraat. Door de hoogste prijzenpot van Nederland en het WK (Westfries Kampioenschap) dat dit jaar in Medemblik plaatsvindt, was het animo onder de paard eigenaren overweldigend. Zo moesten er zelfs twee paarden worden uitgeloot en staat er maandag dus een vol veld met 24 paarden aan de start.

De favoriet is Goah d’Isere met rijder “Mister Kortebaan” Aad Pools, een geliefde pikeur onder de Medemblikkers met een vaste fanbase dat zich de ‘Aad-side’ noemt. Het is voor Aad Pools hierdoor een soort thuiswedstrijd geworden. Hij start tegen een andere doorgewinterde draver, Doc Holiday, maar aangezien deze alleen de kortebaan van Heemskerk in de benen heeft, blijft Goah d’Isere de grote favoriet.

Twee andere kanshebbers zijn Candy Blue Chip en Leo GS. Met de ervaren rijders Mats Wester en Caroline Aalbers belooft dit meteen in de eerste omloop al een titanenstrijd te worden. Verder wordt verwacht dat ook King Fanatic met rijder Rick Wetser hoge ogen kan gooien. In de laatste rit van de eerste omloop gaat er een broederstrijd losbarsten tussen de broers Rick en Mats Wester die achter Archange de Jiel op de sulky zit.

Er is ook Medembliks bloed aanwezig op de kortebaan maandag. Het paard Karina Alki komt van de Medemblikse Alkema familie met in het verleden zeer succesvolle dravers. Geen echte kanshebber maar wel een sterke outsider.

Na een ochtendprogramma met diverse artiesten en een biefstuk ontbijt zal om 13:15 het Wilhelmus worden gezongen door Pascal Redeker waarna de kortebaan om 13:30 van start gaat. Voor degenen die willen spelen op de paarden is het daarom zaak dat er voor die tijd ingezet wordt, anders kan dat pas weer tussen de omlopen door.

Onze voorspelling
2          Goah d’Isere (2)
15        Candy Blue Chip (15)
24        King Fanatic (24)

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl