12°C
Broken clouds

Gitaarsalon concertserie

In oktober pakt de Gitaarsalon groots uit met meesters en iconen op de gitaar. Bijzonder om deze kwaliteit in West-Friesland te kunnen beleven.

Zondag 17 oktober, Tim Langedijk kwartet

Tim Langedijk is een verademing in de wereld van de jazz. Hij is geen man die zijn publiek er ieder moment van wil doordringen hoe virtuoos hij kan spelen. Langedijk houdt van fraaie melodische lijnen en subtiele harmonieën, maar hij zoekt ook intrigerende en avontuurlijke klankwerelden op. Diversiteit en zeggingskracht zijn uitgangspunten voor zijn kwartet, dat hij in 2006 oprichtte. Bassist Udo Pannekeet, pianist Karel Boehlee en drummer Marcel Seriese zijn geestverwanten voor de gitarist. “Hij lijkt op een manier naar muziek te kijken die aansluit op wat John Abercrombie en Bill Frisell in gang hebben gezet”, volgens het blad Jazzism. Eigentijdse jazz met vertakkingen naar fusion en country, het kan allemaal bij Langedijk. Maar steeds met een fraaie toon en fijnzinnige bewegingen. 

Zondag 24 oktober, Pavel Steidl (Cz)

Met een concert van de Tsjechische meestergitarist Pavel Steidl sluit de Stichting Guitar Canon haar zoektocht naar de 50 meest aansprekende muziekwerken die de klassieke gitaar groot hebben gemaakt af: wat deed ertoe en waar gaan we heen?

Pavel Steidl, geboren in Tsjechië, behoort tot een van de meest invloedrijke klassieke gitaristen van zijn generatie. Naast zijn carrière op de internationale podia, verspreid wereldwijd over zo’n 50 landen, is hij hoofdvakdocent aan zowel The Academy of Performing Arts in Praag als aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de lijn van Dionisio Aguado die zei: “The guitar if it’s played well, she talks!”, heeft Pavel Steidl de gave om haar te laten zingen!

Donderdag 28 oktober, Jesse van Ruller (Asd) en Peter Berstein (NYC)

Twee jazzgitaar grootmeesters op één podium. Jesse van Ruller won in 1995 als eerste Europeaan de prestigieuze Thelonius Monk award. Speelde met vele internationale grootheden als Toots Thielemans, Pat Metheny, Peter Erskine, George Duke e.v.a. Jesse is hoofdvakdocent op het Amsterdams Conservatorium. Peter Bernstein is een toonaangvend gitarist in de New Yorkse jazzscene. Jim hall zei over hem: “He is the most impressive guitarist I’ve heard. He plays the best of them all for swing, logic, feel and taste”. Hij speelde met grootheden als Brad Mehladua, Sonny Rollins, George Coleman, Diana Krall, Joshua Redman e.v.a. Een unicum om deze twee grootmeesters op de gitaar in de Drommedaris te mogen beleven.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl