6°C
Broken clouds

Gevarieerd jaarboek Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud is verschenen

Met gepaste trots presenteerde Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud op 7 november in ‘Het Streekpunt’ in Hoogkarspel haar zeventiende jaarboek ‘Rondom de Leeuw’. De redactie is er wederom in geslaagd een jaarboek te maken met een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zodat een breed lezerspubliek aan zijn trekken komt.

Maar liefst zo’n vierduizend jaar Westfriese geschiedenis komt langs. Nico Bregman besluit zijn reeks van tien delen over de Hoogkarspelcultuur (Bronstijd). Van later tijd zijn onder andere de agrarische cultuur vanaf de 14e eeuw, de Slag bij de Ouwedik in 1426, opgravingen uit de 16e eeuw, een dolle predikant in 1700, de post en telefonie in Westwoud, de Tweede Wereldoorlog, een halve eeuw Woelwaters en de kroniek 2021.

Na de vele generaties schilders van Bakker, Klaver en Koomen is er nu aandacht voor schildersbedrijf Van Ammers uit Westwoud. En voor dokters in Westwoud, sporters uit Hoogkarspel, een kolenboer, een onderwijzeres, hooistekers en kruideniers, om maar wat te noemen. Daarnaast kregen onder meer de bijzondere Cees de Boer uit Westwoud en dé koster van Hoogkarspel, Simon Heilig, een plekje in het jaarboek. En er is nog veel méér!

Het jaarboek is voor € 17,50 te koop op zaterdag 12 november bij de Jumbo (Zwaagdijk-Oost) en op zaterdag 19 en 26 november in de Reigerspassage (9:00-16:00 uur) te Hoogkarspel of tot eind december bij Gemakswinkel Hoogkarspel (voorheen Symijo). Dit jaar staan we op zaterdag 26 november ook van 10:00-14:00 uur in ‘Het Streekpunt’ in Hoogkarspel. U kunt daar onder het genot van een kopje thee of koffie rustig het jaarboek inzien en uw vragen stellen. En daar is een kleine tentoonstelling rondom de Hoogkarspelcultuur. Het jaarboek is ook te bestellen op www.shhw.nl (voor buiten Hoogkarspel en Westwoud worden verzendkosten in rekening gebracht). Van harte aanbevolen; ook als Sinterklaas- of Kerstcadeau. Heerlijk om te lezen in de koude wintermaanden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl