13°C
Scattered clouds
13°C
Scattered clouds

Finale Junior Ondernemers Game #Jong21: Wie wordt dé Junior Ondernemer van West-Friesland?

Op maandag 7 juni vindt dé Finale van de Junior Ondernemers Game #Jong21 plaats in schouwburg Het Park in Hoorn. Die dag wordt dé Junior Ondernemer van West-Friesland gekozen. Het belooft een spannende middag te worden!

Jong21 is een wedstrijd voor (ondernemende) scholieren die de Rabobank West Friesland i.s.m. Stichting Day for Change organiseert. Het event vindt dit jaar zowel live als online plaats vanuit schouwburg Het Park in Hoorn. Het publiek volgt #Jong21 via de Livestream op www.jongwestfriesland.nl.

Maandag a.s. komen alle 19 finalisten van verschillende scholen uit West-Friesland naar Het Park om in kleine groepjes op het podium hun pitch te doen en de vragen van de vakjury te beantwoorden.

Jury van West-Friese ondernemers en deskundigen
De jury bestaat uit de volgende West-Friese ondernemers en deskundigen:
Rob van Loon/ Smart Kickstart, Colin van der Laan/ Van der Laan, Miranda Zwart/ Vrijwilligerspunt West-Friesland, Hans Boukens/ Westfriese Bedrijvengroep, Arthur Helling/ Wethouder Gemeente Hoorn, Monique Ansink/ Jumbo Spanbandfabrikant en Tessa van der Valk van Van der Valk Hotel Hoorn. Zij bepalen wie dé Junior Ondernemer van West-Friesland wordt.

Ruben van Haarlem, Accountmanager MKB, Rabobank West-Friesland presenteert de middag en DJ Dennis verzorgt de muziek.

Stem op jouw favoriete Junior Ondernemer!
Naast de mooie titel, eer en roem zijn er ook geldprijzen én een Publiekprijs te winnen! Bij de meeste online stemmen zijn er 5 VIP Seats in het AZ/AFAS stadion – beschikbaar gesteld door AZ – te winnen. Op www.jongwestfriesland.nl kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet! 

Gastlessen en onderneming uitvoeren
In september 2020 startten de eerste scholen en leerlingen in West-Friesland hun Junior Ondernemers Game #Jong21. Met gastlessen door medewerkers van Stichting Day for Change en Rabobank West-Friesland over duurzaam ondernemen en wereldburgerschap werden de leerlingen goed voorbereid op het starten van een eigen onderneming. De meeste finalisten hebben hun bedrijf daadwerkelijk in uitvoering gebracht. Die winst die zij maakten ging naar een goed doel waaronder een financieel educatie project voor meisje in Malawi van Day for Change.

Programma
15.00 uur:                          
start 1e ronde
15.00 uur- 16.28 uur:     
finalisten 1 t/m 11
16.28 uur:                         pauze/wisseling jury
16.44 uur:                         start 2e ronde
16.44 uur – 17.48 uur:    finalisten 12 t/m 19
18.00 uur:                          online bekendmaking winnaars

Locatie:                      online & schouwburg Het Park, Westerdijk 4, Hoorn

Voor meer informatie, zie: https://www.jongwestfriesland.nl/ , www.dayforchange.nl  en
https://www.facebook.com/jongwestfriesland

Rabobank West Friesland
Met het project #Jong stimuleert Rabobank West-Friesland al sinds 2017 duurzaam ondernemerschap onder jongeren. Wij zien in de jeugd één van de motoren van ondernemerschap in de regio West-Friesland. Daarom is het voor de bank van belang dat ondernemerschap op middelbare scholen wordt gestimuleerd en daar draagt de Rabobank graag haar steentje aan bij met dit leuke én leerzame traject.

Stichting Day for Change

Day for Change gelooft dat duurzame economische ontwikkeling, goed voor mens, dier en de planeet bijdraagt aan een inclusieve wereld zonder armoede met gelijke kansen voor iedereen. Day for Change wil bijdragen aan economische zelfredzaamheid, door het ontwikkelen van duurzame ondernemerschapsvaardigheden en verbeterde toegang tot financiële diensten, wereldwijd. Jaarlijks bereikt Day for Change zo’n 6.000 leerlingen in het Nederland basis- en voortgezet onderwijs.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl