9°C
Broken clouds

Festival Oude Muziek Nu 2022 Helden en Heldinnen

9 & 16 tot en met 19 juni | diverse locaties in Hoorn

Het Festival Oude Muziek nu is terug met het schitterende programma Helden en Heldinnen. U gaat genieten van een breed scala van voorstellingen en concerten, waarin oude en nieuwe muziek elkaar ontmoeten. Op donderdag 9 juni begint het met de voorstelling Venetia’s Air door muziektheater LUKKA uit Rotterdam, over één van Engelandssterke vrouwen. In de muziektheatervoorstelling Rampjaar anno nu (donderdag 16 juni) wordt het Rampjaar 1672 geconfronteerd met de corona pandemie. Ook hierin spelen oude en gloednieuwe muziek een centrale rol. Maar we gaan samen met componiste Sinta Wullur ook op zoek naar de wortels van de Indonesische muziek met de voorstelling Voices of the Heroes (zondag 19 juni 15:00 uur).

“Voor belangstellenden organiseren we op vrijdagmiddag 17 juni een studiemiddag rond het uitvoeren van oude muziek. Onderzoek van organist en musicoloog Klaas Hoek voert ons naar boeiende nieuwe inzichten.”

“In samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling West-Friesland, Geriant en de Stichting Ouderenraad Hoorn organiseren we op zaterdag 18 juni een themamiddag over Muziek en Dementie voor vrijwilligers, mantelzorgers en professionals. De stichting Diva Dichtbij geeft een boeiende demonstratie van hoe er gezongen kan worden met ouderen met dementie.”

Als u liever buiten blijft zijn er op zaterdag 18 en zondag 19 juni verschillende optredens in het centrum van Hoorn. Ook bent u dan welkom bij de Indische Middag in Huis Verloren met de Indo Rockband @-Once, Pencak Silat en heerlijke hapjes (16:00-20:00 in Huis Verloren)!

Op zondagavond 19 juni (20:30 uur) wordt het festival afgesloten met een fantastisch concert in de Oosterkerk door het Apollo Ensemble met werken van Beethoven (Ouverture Egmont) en Mendelssohn (Die erste Walpurgisnacht).

“Een aanbod om de muzikale vingers bij af te likken, wees er dus bij en geniet met ons mee.” Alle informatie en kaartverkoop vindt u op www.oudemuzieknu.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl