0°C

Expositie: Dieren in Potlood en kwast

Vanaf 25 november hangt weer een nieuwe expositie bij Hertenkamp Enkhuizen. Deze keer van beeldende kunstenaar, Ellaline Tenhage uit Obdam.

Op jonge leeftijd raakte ze al in de ban van het tekenen en schilderen. Op 12 jarige leeftijd verhuisde zij naar Nieuw Zeeland waar ze samen met haar familie genoot van het buitenleven. Opgegroeid in een land waar de natuur bijzonder is, was er een overvloed aan impulsen en onderwerpen om te tekenen. In het begin werkte ze voornamelijk met potlood en aquarel verf. Dit heeft voor een goede basis gezorgd en heeft ze goed leren kijken. De laatste jaren is zij overgestapt naar acrylverf en wat vrijer werk. Ook werkt ze vaak met kleurpotlood en pastel.

Of het onderwerp nu dieren, bloemen of iets anders is, het is allemaal even boeiend om te maken. Dit resulterend in een realistisch werkstuk, met een krachtige compositie die rust en eenvoud uitstraalt. Wel moet ze toegeven dat dieren toch haar favoriete onderwerpen zijn. Waarom zij dieren heel boeiend vindt? Om op het schilderij of tekening het dier een ziel te geven, dat de ogen sprankelen en dat het dier u als kijker volgt. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden. Aanvullende informatie www.hertenkampenkhuizen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl