0°C

Expositie Chinese Kunst in Stadhuis Enkhuizen 

Siau Lee Ng bij het werk van collega Chin
Siau Lee Ng bij het werk van collega Chin
Datum evenement: 28 juni

In het Stadhuis van Enkhuizen is tot 28 juni de tentoonstelling ‘The Hand of Time’ te bewonderen. Hij is samengesteld door de drie kunstenaars Huang Chun Chia, Chin Yuen Seam en Ng Siau Lee. De openingstijden van het Stadhuis zijn maandag t/m donderdag van 10:00 tot 16:00 uur en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Huang Chun Chia richt zich op lijnen als het belangrijkste element, waarbij ruimte en kleur dienen als verlengstukken van expressief schrijven, zonder vast te zitten aan de beperkingen van op framework gebaseerde schilderkunst synesthesie. Hij toont benaderbare levensonderwerpen en subtiele dagelijkse veranderingen, die onder zijn penseel worden omgezet in oprechte gevoelens, waarbij kalligrafie natuurlijk verschillende levenspaden van het heden vertegenwoordigt.

Chin Yuen Seam baseert haar werk op de beeldende aard van Chinese karakters, waarbij ze deze terugbrengt tot hun oorspronkelijke eenvoudige vormen, waardoor kalligrafische stukken ontstaan vol interesse en schoonheid. Ze gebruikt op slimme wijze de vormen van Chinese karakters om objecten te vormen, waarbij ze de charmante en intrigerende aspecten van de karakters zelf presenteert. In haar werk zijn Chinese karakters niet langer alleen dragers van tekst, maar ook een middel van expressie dat artistieke en betekenisvolle aspecten combineert. Door middel van kalligrafie laat ze zien hoe oude Chinese karakters samensmelten met picturale symbolen, waarbij ze een eenvoudige, speelse en diepgaande esthetiek aan de kijker presenteert. 

Siau Lee Ng haar werk in Stadhuis Enkhuizen
Siau Lee Ng haar werk

De werken van Siau Lee Ng onderzoeken diepgaand de oneindige uitgestrektheid van het universum en de oneindige mogelijkheden die het herbergt. Geïnspireerd door het concept van eeuwigheid en de oneindigheid van het bestaan, tonen deze schilderijen landschappen van het heelal, hemellichamen en abstracte vormen met gelaagde texturen, licht en kleuren die de menselijke overpeinzingen over de mysteries van het universum en onze positie daarin oproepen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl