14°C
Scattered clouds

Discography van Enkhuizer Traditional Jazzbands

Het is geen geheim dat Enkhuizen in de traditionele jazzwereld de titel draagt van “Hottest Place in the North”. De geschiedenis van jazzmuziek in deze stad gaat terug naar vorige eeuw tot in 1933. In de jaren daarna hebben bijna 50 jazzbands in de Haringstad het licht gezien, momenteel bestaan er nog acht en wel in full swing.

Wat bijzonder is: bijna 20 bands hebben één of meerdere studio- of liveregistraties gemaakt, in de vorm van bijna 90 LP’s, muziekcassettes en-of cd’s. Van deze Enkhuizer muzikale productiviteit is nu een discografie samengesteld. Het spit- en graafwerk heeft een boekwerk opgeleverd van nota bene 52 bladzijden, voorzien van een totale lijst van de 50 Enkhuizer jazzbands. De onderzoekers/schrijvers zijn Gerard Bielderman en Sam Verbeek. Zwollenaar Bielderman heeft bijna 300 discografieën op zijn naam staan over de opnamen van jazzmuzikanten en -bands uit Europa en de USA. Enkhuizer Sam Verbeek is trombonist/zanger van de voormalige jazzband The Old Fashioners en voorzitter van Sgt. Pepper’s Jazz-Club.

De Discography Enkhuizer Traditional Jazzbands is te koop voor slechts € 9,- inclusief portokosten (Woon je in het buitenland? Dan kost het € 10,-). En bestellen is eenvoudig: stuur een mailtje naar: gerard.bielderman@telfort.nl met vermelding van het gewenste aantal en uw adresgegevens. U ontvangt dan de verdere betaalinformatie. Na betaling ontvangt u binnen enkele dagen uw bestelling. Tevens kunt u de Discography bestellen op een van de clubmiddagen van Sgt. Pepper’s Jazz-Club, gevestigd in het Peperhuis, Wierdijk 12 te Enkhuizen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl