3°C
Broken clouds

‘De vrouw van Pilatus’, het lijdensverhaal door haar ogen

Een muzikale vertelling met Jeroen Zijlstra en Dieuwertje Blok

Zininoosterland nodigt u van harte uit voor een muzikale vertelling op zaterdagavond 9 april 2022 om 20:00 uur in de Oosterlanderkerk. In de aanloop naar Pasen is ‘De vrouw van Pilatus’ een intiemer alternatief voor een grote passie. Gedurende 60 minuten wordt een onderdeel van het lijdensverhaal in de vorm van een muzikale vertelling uitgevoerd.

In het lijdensverhaal is zij een onderbelicht karakter: de vrouw van Pontius Pilatus, de Romeinse prefect van Judea. Na een droom vraagt zij haar man om Jezus niet uit te leveren aan de Joden. Wie is deze vrouw en wat bewoog haar tot dit verzoek? De Vrouw van Pilatus gaat in op deze vragen, en probeert een licht te schijnen op deze figurant uit de geschiedenis. De krachtige monoloog van Imme Dros wordt ondersteund, aangevuld en becommentarieerd door oude en nieuwe muziek in een verrassende theatervoorstelling.

Tekst van Imme Dros wordt verteld door Dieuwertje Blok met oude en nieuwe muziek Bach, kleinkunst en improvisatie Henriette Feith sopraan, David van Ooijen theorbe gitaar, Thijs Borsten piano, Jeroen Zijlstra trompet en zang

Muziektheater ‘De vrouw van Pilatus’

Zaterdag 9 april 2022 om 20:00 uur in de Oosterlanderkerk Kerkweg 22 te Oosterland Wieringen.
Zaal open vanaf 19:30 uur
Entree € 20,00 per persoon, koffie en thee zijn daarbij inbegrepen.
Voor meer informatie zie www.zininoosterland.nl/agenda.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl