16°C
Scattered clouds

De Hunt: ontkomen aan politie en handhavers

Op woensdagmiddag 3 mei ziet u veel jongeren in overall, politie en handhavers door de Waldervaart te Schagen rennen. Maar maakt u zich geen zorgen. Vanaf 15.00 uur vindt namelijk de HUNT plaats. Bij deze activiteit proberen zestig jongeren tussen de 14 en 22 jaar stempels te verzamelen en tegelijkertijd te ontkomen aan politie en handhaving. Deze laatsten daarentegen proberen de jongeren juist te “vangen”.

Door de wijk lopen jongerenwerkers van stichting LINK die de jongeren weer kunnen voorzien van een nieuw rugnummer dat telt als een “leven”. Dit nieuwe rugnummer is symbolisch voor de rol van jongerenwerkers, waarmee zij na misstappen in het leven de jongeren helpen er weer bovenop te komen.

Behoefte
Het doel van de HUNT is het verkleinen van de afstand tussen gemeente, politie en de jongeren. En om de jongeren te voorzien in de behoefte van activiteiten in de gemeente. Om 17.00 uur moeten de deelnemers terug zijn en zullen de resultaten worden verzameld. Ter afsluiting zal, na het gezamenlijk eten en drinken en het vertellen van de belevingen, de prijsuitreiking plaats vinden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl