13°C
Scattered clouds

De Halve Maen komt naar Enkhuizen

Stichting Vrienden van de Halve Maen heeft het college van burgemeester en wethouders benaderd met het verzoek om komend vaarseizoen in de haven van Enkhuizen aan te leggen. De replica van het schip de Halve Maen past bij de geschiedenis van Enkhuizen. Het college gaat daarom graag in op het verzoek. Op zondag 2 april rond 13.00 uur wordt de Halve Maen met saluutschoten binnengehaald in de Oude Haven.

Het enige varende 17e-eeuwse Nederlandse schip ter wereld heeft in 2016 en 2018 een korte periode in Enkhuizen gelegen. Dit jaar zal het schip het hele vaarseizoen in de haven te bewonderen zijn. De Halve Maen krijgt een aanmeerplek aan de Dijk ter hoogte van de Sint Janstraat en is open voor bezichtiging.

Wethouder Jan Franx: “Wij zijn verheugd dat Stichting Vrienden van de Halve Maen gemeente Enkhuizen heeft benaderd voor een ligplaats. De Halve Maen is een waardevolle aanvulling op de rijke geschiedenis van Enkhuizen.”

Programma aankomst
Zondag 2 april zal de Halve Maen rond 13.00 uur langs de Drommedaris de Oude Haven binnenvaren. Als groet zullen vanaf het schip saluutschoten klinken. Vanaf vrijdag 7 april is de Halve Maen open voor bezoekers.

Oproep vrijwilligers
Stichting Vrienden van de Halve Maen is op zoek naar vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd in de maritieme geschiedenis van Nederland? Of heeft u ervaring met het onderhoud van een houten schip? Monster dan aan als vrijwilliger op de Halve Maen. Meer informatie staat op: halvemaen.nl/vrijwilligers   

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl